Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-25

Bortaseger mot Luleå – trots stjärnorna på läktaren

Jubel i Brynäs efter 4–2-målet.

Brynäs blir att räkna med i vinter.

Laget lämnade stjärnorna Ove Molin och Mikael Lind hemma i Gävle – men besegrade trots det Luleå på bortaplan med 5–2.

Men det blev till slut jämnare än vad det såg ut att bli. När Peter Nolander smög upp från sin backposition och satte 3–0 för Brynäs 3.27 in på andra perioden trodde många på en enkel match.

Men tyske domaren Daniel Peiechazek var flitig med visselpipan och när Brynäs i mittakten drog på sig sju tvåminutersutvisningar plus en tia på viktige backen Tommy Sjödin arbetade sig Luleå tillbaka in i matchen.

”Det känns lite surt”

Robin Lindqvist gav hopp åt hemmapubliken när han reducerade med en snärtig backhand. Och hoppet tändes än mer Pekka Saravo petade in 2–3 när bara 21 sekunder återstod av den andra perioden.

– Det var lite tuffa mål. Vi klarade utvisningarna jättebra, men fick ett baklängesmål i numerärt underläge och ett precis i slutet efter att Hermansson varit fri i momentet före. Det känns lite surt, sa Brynäs tränare Leif Boork till ppv inför sista perioden.

Boork, som förfogar över elitseriens största trupp, valde i premiären att låta stjärnor som Mikael Lind och Ove Molin stanna hemma i Gävle. Men Brynäs redde trots det ut stormen och tog full pott.

5–2 i slutet

I slutperioden pressade Luleå för en kvittering – men då, som en blixt från klar himmel, kontrade Brynäs in 4–2. Daniel Hermansson serverade Lars-Erik Spets som inte gjorde något misstag fri med Gusten Törnqvist.

Janne Hauhtonen satte 5–2 i spel tre mot sex.

– Jag tycker att vi tog över lite. Vi höll oss på banan bättre i tredje. Vi spelade bättre än dom i fem mot fem och det blev avgörande, säger Andreas Dackell till ppv efter matchen.