Rögle vann Skånederbyt

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-01-06

I utvisningsbåset vinner man inga matcher.

Det fick Malmö en bitter påminnelse om i det allsvenska hockeyderbyt mot Rögle.

Bakom Rögles 3–2-seger hemma i Ängelholm dolde sig bland annat två mål i spel fem mot tre – 1–0 genom Mattias Carlsson och 2–0 genom Fredrik Möller. Lägger man dessutom till att Pär Arlbrandt gjorde Rögles 3–1-mål på straff, efter 6.54 av andra perioden, så blir bilden av Malmös fredagsdilemma än mer tydlig.

Två gånger i matchen lyckades Malmö reducera. Först genom Robert Tomik till 1–2 i inledningen av andra perioden, sedan till 2–3 genom Mikael Wahlberg sju minuter senare.

Närmare än så kom inte Malmö, Rögle höll undan och tog sin andra seger mot Malmö för säsongen.

Fredagens derby var det tredje Skånederbyt hittills i allsvenskan. Samtliga möten har lett till uddamålssegrar, och varje gång hade hemmalaget fått sträcka näven i luften. Första mötet vann Rögle med 4–3, nästa hemmavann Malmö med 1–0.

I ett annat toppmöte i allsvenskan vann Skellefteå borta över Almtuna efter förlängning. Anders Söderberg avgjorde där med sitt 3–2-mål, framspelad av Magnus Wernblom och Johan Åkerman.

Torsdagskvällens mest målrika match spelades i Småland. Växjö slog Nyköping med 8–2. Betydligt snålare var det i Medelpad. Där slutade mötet mellan Sundsvall och Västerås 0–0.

På Hovet i Stockholm vann AIK med 3–1 mot Arboga. Björklöven körde över Hammarby i Umeå med 5–0.