Tvåmålsskytt när 0–1 blev 3–1 på fem minuter

Först missade han en straff.

Sedan tog Daniel Alfredsson revansch på sig själv.

Med två mål låg han bakom Ottawas vändning mot Montreal.

NHL

Ottawa Senators slog nytt NHL-rekord mot Toronto för fyra dagar sedan. 5–1-segern mot ärkerivalen innebar 13:e vinsten på de 14 inledande matcherna (det tidigare rekordet på 25 poäng hade Detroit från säsongen 2005/06).

Men efter succéstarten verkade det som att Ottawas maskineri var på väg att börja hacka. Förlusten mot Washington i torsdags var i kväll på väg att följas upp av ett nytt nederlag.

Montreals Andrei Markov dunkade i power play på ett skott från blålinjen och förre Färjestadsmålvakten Martin Gerber hade inte en suck när pucken for upp i nättaket.

Fantastiskt målsnitt

När fem minuter återstod av matchen ledde Montreal fortfarande med 1–0. Men då visade Daniel Alfredsson – som i den andra perioden missade en straff – varför han är lagkapten.

Först direktsköt svensken in kvitteringen på pass från Dany Heatley. Sedan petade han in 3–1 i tom kasse efter att Chris Neil hängt upp 2-1 i krysset.

Alfredsson har nu gjort 13 mål på 16 matcher. Ett fantastiskt facit.