Publicerad 2019-01-03

Jack Hughes

VICTORIA. Fixstjärnan Jack Hughes var tillbaka i USA och slog till direkt.

Amerikanerna höll för trycket och vann kvartsfinalen mot Tjeckien med 3–1.

Inför turneringen var 17-årige Jack Hughes den mest omtalade spelaren. Underbarnet tippas av de allra flesta gå först i sommarens draft.

Men redan i den första matchen mot Slovakien blev Hughes skadad och spelade inte de tre följande matcherna i gruppspelet.

Men i kvartsfinalen mot Tjeckien var Jack Hughes tillbaka och han slog till direkt,

Hughes låg bakom USA:s lednings mål när han spelade fram Noah Cates. Sex minuter in i den andra perioden ökade Josh Norris på till 2–0.

Slutresultatet i tom bur

Tjeckien skapade spänning mot slutet när Martin Kaut reducerade med dyrt åtta minuter kvar.

Men i slutminuten kunde USA spika slutresultatet till 3–1 i öppen bur.

I semifinalen ställs USA mot Ryssland, som fullständigt körde över Slovakien med 8–3 i sin kvartsfinal. Ryssland hade 4–0 redan efter en perioden och hela 7–0 efter två perioder.