AIK tappade ledningen – och segern i matchen

Publicerad 2014-12-16

AIK är nästjumbo i hockeyallsvenskan efter en blytung förlust.
Trots ledning med både 1-0 och 2-1 föll laget borta mot Karlskrona med 2-3.
- Det kan ha varit en avgörande match, säger Robin Kovacs och syftar på det ökade avståndet upp till en playoff-plats.

Knappt en målchans för något av lagen på två perioder.
Men innan den andra pausvilan lyckades ändå AIK peta in ledningspucken och var bara en period från att hålla den andra raka nollan.
Men i upptakten av den tredje perioden skickade topplaget Karlskrona in kvitteringsmålet. AIK återtog visserligen ledningen, men två klumpiga utvisningar kostade alla tre poäng.
Patric Blomdahl satt först utvisad när Karlskrona kvitterade ännu en gång och sedan blev backen Theodor Lennström syndabock från botbänken när hemmalaget sköt 3-2-målet med drygt fem minuter kvar att spela.
- Helt onödigt. Vi förtjänade åtminstone en poäng, vi var mycket bättre i två perioder, säger Robin Kovacs.

Halkat ned under strecket

Förlusten var ett dråpslag för AIK i kampen om en playoff-plats.
När serien nu går in i juluppehåll har laget halkat ner under strecket som i slutändan betyder kval för att hålla sig kvar i hockeyallsvenskan.
- Självklart tittar man tabellen, men jag tänker ändå bara på nästa match.
- Men samtidigt tänker man också att det här kan ha varit en avgörande match. Men det känns viktigt med ett break nu, fortsätter Kovacs.
Karlskrona å andra sidan befäster sin andraplats i tabellen och vägrar att öka gapet upp till serieledaren Malmö.

Västerås har tveklöst hittat vinnarspåret efter sex raka förluster för nästan exakt en månad sedan.

Förvandligen har varit total och 3-2 hemma mot Mora betyder sjunde (!) raka segern och laget har smak av en direktfinal till SHL.

Trots att Södertälje gick från 0-0 till 2-0 på fjorton sekunder i mittperioden blev det förlust borta mot Oskarshamn. Smålänningarna vann efter att David Rodman avgjort i förlängningsspelet.

Det lossnade för tabelljumbon Timrå i hemmamötet med Vita Hästen. Medelpadingarna vann med enkla 4-1 efter mål av André Hult, John Westin, Anton Wedin och Emil Pettersson.

Karlskoga jagar nu också topplagen efter segern borta mot Björklöven. Fredrik Höggren kvitterade till 1-1 i mittperioden och efter en mållös tredje period gick matchen till förlängning och där avgjorde Karlskogas Jesper Olofsson.

Efter en stark mittperiod vann Almtuna hemma mot Asplöven. Uppsala-laget avgjorde matchen med 4-2-målet med minuten kvar och Asplövens reducering, 4-3 med sex sekunder kvar var kanske inte till någon särskilt stor tröst.