Prestberg kung i Slaget om Siljan

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-22

Leksands Pelle Prestberg, 34, leder allsvenskans poängliga.

I kväll visade han varför.

Med ett mål och två assist grundlade lagkaptenen 3–0-segern mot Mora i Slaget om Siljan.

Pelle Prestberg.

Mora vann mötet i Ejendals Arena den 21 oktober med 4–1. Leksand tog revansch med 6–2 i FM Mattsson Arena den 7 november.

I kväll i ett fullsatt Ejendals Arena tvingades Mora klara sig utan veteranbacken Greger Artursson, som klev av redan på uppvärmningen på grund av en ryggskada.

14.19 in på matchen tog Leksand ledningen – efter att Arturssons gamla Färjestadspolare Pelle Prestberg rundat Alexander Deilert och sedan dragit målvakten Lasse Johansson.

Prestberg hjälte...

Men efter att Leksand ägt förstaperioden fullständigt, kom Mora tillbaka i mittakten.

– Sista tio i andra var inte alls bra, vi bjuder in Mora i matchen med ett par misstag, och har en del att fundera på, sa Leksands David Åslin till Viasat Hockey inför tredje perioden.

Leksand behövde dock inte fundera så mycket – tack vare Pelle Prestberg. 6.24 in på tredje perioden smekte han fram en passning till Patrik Carlsson som stänkte in 2–0. Och med elva sekunder kvar la Peter Nordström in 3–0 i tom kasse assisterad av, just det, Pelle Prestberg.

Leksands lagkapten Prestberg har nu svarat för 51 poäng (25+26) på 37 matcher.

..ihop med Eriksson

Mora jagade reducering, men Leksands målvakt Joacim Eriksson storspelade och motade Moras samtliga 29 skott. Det var säsongens sjunde nolla för den 19-årige målvakten.

– Vi spelade bättre hela matchen och hade kontroll, säger Eriksson till Viasat Hockey.