Dagens namn: Brynolf

”Vi måste bli smartare”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-06

Ny tung förlust för Mats Sundins Toronto

Mats Sundin fortsätter att skriva NHL-historia, men det hjälper hans Toronto föga. Trots två mål av Sundin blev det förlust i nattens hemmamatch mot Philadelphia, 2-3.

– Det är som om vi inte vet hur man vinner jämna matcher, suckar lagkaptenen.

NHL

Torontos offensivlusta var det sannerligen inget fel på. Laget sköt 56 skott mot Philadelphias finske nätväktare Antero Niittymäki, men lyckades bara göra två mål.

I slutändan var det för få för att vinna matchen.

Philadelphias forward Mike Richards fick sista ordet när han satte det avgörande 3-2-målet i powerplay med färre än tre minuter kvar att spela.

– Vi gör en bra match, men det är som om vi inte vet hur man vinner jämna matcher. Vi måste bli smartare, säger en bekymrad Sundin till Canadian Press.

Sundin gjorde bägge Torontos mål i den tredje perioden då han tog Toronto från 0-2 till 2-2. Därmed nådde han 20-målsplatån för 17:e säsongen i rad. NHL-rekordet har legendaren Gordie Howe, som lyckades med samma sak vid 22 tillfällen.

Den omsusade rookien Steve Downie gjorde sitt första NHL-mål när han gav Flyers ledningen i den första perioden. 20-åringen hann även utmärka sig negativt med ett överfall på Torontos Jason Blake. Efter en avblåsning gav han Blake en tjuvsmäll med knytnäven, men lyckades undkomma en utvisning. Blake fick en utgjutelse kring ögat och tvingades uppsöka läkare efter matchen.

Downie, som stängdes av i 20 matcher för en brutal tackling på Ottawas Dean McAmmond under försäsongen, visade ingen ånger efter matchen.

– Nej, jag visste inte ens om vem det var. Han grabbade tag i mig bakifrån och jag reagerade bara, säger han till CBC.

Incidenten tog plats en dag efter att Flyers kapten Derian Hatcher anklagats för att ha bitit New Jerseys Travis Zajac i ett finger. Philadelphia har sammanlagt drabbats av fem separata avstängningar den här säsongen.