Först tre assist och matchhjälte.

Sedan tvingades Nicklas Bäckström ut med huvudskada efter en ful armbågstackling.

– Pucken är inte ens i närheten, säger lagkamraten Marcus Johansson till Nhl.com.

NHL

Nicklas Bäckström, 24, var glödhet när Washington Capitals tog sin fjärde raka seger hemma mot Calgary Flames. Stjärnan låg bakom samtliga mål i 3-1-segern men fick en tung avslutning på kvällen. I den tredje perioden proppades Bäckström rejält av motståndarlagets Rene Bourque som satte in en ordentlig armbågstackling på svensken.

”Väldigt onödigt”

– Pucken är inte ens i närheten. Det är väldigt, väldigt onödigt, säger lagkamraten Marcus Johansson till Nhl.com.

Bourque visades ut två minuter för tilltaget medan Bäckström försökte fortsätta spela. Efter två skift tvingades dock assistkungen avbryta matchen.

– Det var en förebyggande åtgärd och han kommer att undersökas. Vi kommer att veta mer i morgon (onsdag), säger Washingtons tränare Dale Hunter om Bäckström, som utsågs till matchens lirare och leder lagets interna poängliga med 42 poäng.

Ovetjkin målskytt

Washington tog ledningen i numerärt överläge i den första perioden via lagets ryske superstjärna Alexander Ovetjkin. I andra perioden utökade Troy Brouwer, också i powerplay, innan Curtis Glencross reducerade för gästerna. Dennis Wideman fastställde slutsiffrorna till 3-1 med tre minuter kvar av andra perioden.

Johan Franzén, 32, stod för ett mål när Detroit visade fortsatt fin form genom att bortabesegra Dallas med 5-4. Lagkamrat Henrik Zetterberg, 31, svarade för tre assistpoäng i den svängiga matchen där även Gustav Nyqvist, 22, noterades för en assist.

Loui Eriksson, 26, satte Dallas första mål i matchen.