Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-01-04

Tre mål och en assist av Stefan Gråhns.

Ändå föll AIK mot Björklöven.

Umeålaget vann det allsvenska hockeymötet med 7–4.

Gråhns såg ensam ut att ordna poäng till AIK genom att själv göra 1–0 och sedan spela fram till 2–0 under inledningsminuterna i bortamötet mot Björklöven. Men två mål i numerärt överläge av Umeålaget såg till att matchen var jämn efter 20 minuter. Poängkungen Gråhns – 25 poäng totalt den här säsongen – gav åter AIK ledningen i början av mittperioden. Men Jimmy Blixt kvitterade och sedan avgjorde Björklöven med två blixtsnabba mål på en minut och 43 sekunder i inledningen av slutperioden, Erik Forssell och Mikelis Redlihs var målskyttar.

Det hjälpte inte att Gråhns nätade för tredje gången i ett powerplay i mitten av slutperioden. Erik Forssell blev tvåmålsskytt när han prickade in slutresultatet 7–4 i öppen bur.

Skellefteå till serieledning

Spellediga Malmö blev av med serieledningen. Skellefteå – som har två matcher mer spelade än Malmö i den haltande tabellen – är tre poäng före efter onsdagens 5–4-seger mot hemma mot Västerås. Mittenlaget VIK vann dock skottstatistiken med 34–30.

Även Växjö vann skottstatistiken på bortais, ändå blev det storseger för Bofors (5–1).

Poäng för bottenlagen

Jumbolaget Nybro stred tappert hemma mot tabellfyran Rögle. De två målen som föll under ordinarie matchtid kom i spel fem mot tre, men i förlängningen avgjorde Pär Arlbrandt för Skånelaget. Trots poängen är Nybro kvar på sista plats då bottenkollegan Arboga överraskande bortaslog tabellfemman Almtuna med 2–1, samt att nya nästjumbon Sundsvall fick med sig en poäng från bortamötet med Hammarby (3–3). Sundsvall gjorde två mål under tre periodens sista sju minuter.

Almtunas förlust gör att Upplandslaget nu har tre poäng upp till Rögle i kampen om den viktiga fjärdeplatsen.

I övrigt noterades Tomas Gustafsson för två mål när Oskarshamn vände 0–1 till seger med 4–1 hemma mot Nyköping.