Patrice Bergeron och Marc Savard.

Boston Bruins har inte vunnit en slutspelsserie sedan 1999. Nu är det nära. Efter nattens uppvisning av Marc Savard har laget kopplat ett bastant grepp om serien mot Montréal Canadiens.

NHL

Marc Savard gjorde sin NHL-debut för elva år sedan. Ändå var det först i fjol som den spelskicklige centern fick sin första dos av slutspelshockey. Och uppenbarligen har han fattat tycke för spelformen.

I nattens 5–1-seger över Montréal Canadiens visade 31-åringen Boston vägen med två mål och två assist. Han gav Bruins ledningen halvvägs in i den första perioden och satte viktiga 4-1 halvvägs in i den andra – ett mål som knäckte Canadiens.

Ex-leksing

Efter att ex-leksingen Michael Ryder gjort 5–1, framspelad av Savard, med tre sekunder kvar av den tredje perioden var det slutspelat för Montréals unge målvakt Carey Price. Han byttes ut till förmån för Jaroslav Halak.

Urartade

Matchen urartade i slutet av den tredje perioden. Bostons Milan Lucic och Montréals Mathieu Schneider rök ihop, varpå Schneider fick assistans av Maxim Lapierre. Det slutade med att Lucic satte sin klubba i ansiktet på Lapierre. Han fick matchstraff och är nu avstängd i väntan på en utredning.

Skulle Boston Bruins gå segrande ur serien mot Montréal är det första gången på tio år som klubben vinner en slutspelsserie.

Match tre spelas i Montréal under natten mot tisdag.