På väg att bli avhakade i botten av hockeyallsvenskan.

Då tog Södertälje en tung hemmaseger mot Modo.

SSK-hjälte blev Anton Holm som satte fyra mål i 6-3-vinsten.

SSK tog emot Modo med sex förluster på de sju senaste.

Och missnöjet hos hemmapubliken blev inte mindre av att Emil Alba enkelt fick bryta in och sätta 1-0 för Modo efter 6,58 spelat.

Men det öppningsmålet blev början på en vilda västern-duell där hemmalaget skulle komma ut som vinnare. Johan Skinnars kvitterade efter 7,22 och trots att Modo återtog ledningen bara 13 sekunder senare orkade SSK vända tillbaka innan klockan tickat upp på 14 minuter.

Fyra raka mål

2-2 satte Fredric Weigl innan Anton Holm smällde in ledningsmålet i powerplay.
Och Holm skulle växa ut till matchens förgrundsfigur. När Byron Ritchie kvitterat till 3-3 klev Holm fram med ett nytt powerplaymål där han skrinnade förbi Oscar Hedman på en öppnande passning.

Modo tryckte på för ett 4-4-mål i tredje perioden men då tog Holm pucken i egen zon – och satte av.

Soloraiden slutade inte förrän han själv tryckt upp en ett avslut i taket bakom Erik Hanses som efter det 5-3 fick nog och bytte med Jonathan Bjurö.

Matchen slutade 6-3 sedan Anton Holm – ja vem annars? – satt slutmålet i öppen kasse.

Målrika matcher

Segern förändrar inte SSK:s jumboplats, men nu är man uppe på samma poäng, 20, som både Vita Hästen och Västerås.

I kvällens andra matcher tog Almtuna tre poäng borta mot Oskarshamn. Segern grundlades i första perioden där Uppsalalaget vände 0-1 till 4-1-ledning som förvaltades till seger förkrossande 7-3-vinst. Tungt för Manuel Ågren i hemmalaget som stod för ett hattrick som betydde föga.

Björklöven ångar på och efter 6-2-segern mot Vita Hästen är man uppe på sjätteplats i tabellen

I Malmö var det inte alls lika målrikt när Moras Emil Bejmo blev enda målskytt i bortamötet med Pantern.