Dustin Johner fick huvudrollen igen

Uppdaterad 2014-02-14 | Publicerad 2014-02-13

Åtta omgångar kvar att spela och åtta poäng att hämta in.

Hoppet om en direktplats till kvalserien lever för Djurgården efter 3-2-segern mot Almtuna.

– Just nu skiter jag i det där, säger Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi.

Dustin Johner.

Dustin Johner blev snuvad på rollen som matchhjälte mot Västerås i tisdags.

Med bara två minuter kvar att spela av ordinarie matchtid satte Kenndal McArdle 3-3-målet för Västerås och serieledarna vann sedan efter förlängning.

Det oavgjorda resultatet efter 60 minuter innebar också att Djurgården satte ett nytt rekord.

Med 19 oavgjorda matcher är Djurgården det lag som kryssat mest på en säsong i hockeyallsvenskans historia.

I kväll väntade möte med Almtuna, som har 18 oavgjorda matcher den här säsongen, och det såg länge ut att bli ett nytt kryss. Tre minuter in på den tredje perioden satte Martin Karlsson nämligen 2-2 bakom Johan Mattsson i Dif-målet.

Men tio minuter senare prickade Dustin Johner, precis som mot Västerås, in 3-2 till Djurgården och den här gången höll ledningen.

Första segern nye Dif-tränaren

För Hans Särkijärvi var segern den första efter ordinarie matchtid sedan han tog över som huvudtränare i Djurgården.

– Vi hade en ordentlig tömning mot Västerås i tisdags men fick bara en poäng och därför var den här segern väldigt skön. Almtuna är ett jobbigt lag att möta, säger Särkijärvi till UNT.

Då samtliga topplag, utom Västerås, tappade poäng i kväll har femteplacerade Djurgården nu åtta poäng upp till tredjeplatsen med åtta omgångar kvar att spela av grundserien.

Karlskoga tappar i toppen

Trean Bik Karlskoga är samtidigt inne i en tung period och har inte vunnit efter ordinarie matchtid på sex matcher. För fyran Karlskrona var kvällens förlust mot Malmö fjärde raka nederlaget.

– Just nu skiter jag i det där, det är bäst så, säger Hans Särkijärvi om lagets chanser att ta en topp tre-plats.

Tyngre för Djurgården är att backen Philip Holm tvingades bryta matchen och väntas bli borta några veckor, enligt klubbens Twitter.

Södertälje knep tre viktiga poäng i bottenmötet mot Troja-Ljungby efter bland annat ett mål av William Nylander. I och med segern har SSK nio poäng ner till det negativa kvalstrecket.

Veteranen Per Hallin stod för ett hat trick när Timrå tog emot Bik Karlskoga. Genom en sen kvittering av Alexander Deilert knep Karlskoga en poäng, men i förlängningen avgjorde Patrik Norén för Timrå.

Björklöven har det fortsatt jobbigt. Mot Mora åkte jumbon på sin fjortonde raka förlust. Tack vare 4-1-segern klättrade Mora upp ovanför playoff-strecket.

Västerås vann med 5-1 mot Asplöven och drygade ut serieledningen. Skyttekungen Jeremy Williams utmärkte sig med ett mål och två assist och Stefan Legein gjorde två mål.

Rögle studsade tillbaka efter den tunga förlusten i Skånederbyt i tisdags och vann mot Oskarshamn med 4-2 på bortaplan.