Dagens namn: Brynolf

Påhlsson nätade för Anaheim

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-12

Här är nattens svenskkoll

Samuel Påhlsson noterades för sitt femte mål för säsongen i natt. Det kom i Anaheim Ducks 4-3-seger över New Jersey Devils hemma i Honda Center.

NHL
Samuel Påhlsson gratuleras av lagkamraterna efter sitt mål i natt.

Samuel Påhlsson har vanligtvis en renodlad defensiv roll i Anaheim. Den sista tiden har 31-åringen på grund av skador och avstängningar fått mer utrymme offensivt. Det har gett utdelning framåt. Nattens mål i mötet med New Jersey var hans andra på mindre än en vecka.

Påhlsson sköt 2-1 till Ducks sent i den första perioden. Gästerna från Newark kom tillbaka och kvitterade genom David Clarkson i den andra perioden. Men i den tredje kunde två mål från Chris Kunitz klubba säkra tvåpoängaren.

Tung kväll för Oduya

Anaheims svenska bidrag hade – i vanlig ordning – mest istid (21.31) bland Ducks forwards. Ännu mer hade New Jerseys Johnny Oduya (21.57), men han lämnade å sin sida matchen med minus tre i plus- och minusstatistiken. Bland annat fanns han och backkollegan Paul Martin inne på just Samuel Påhlssons mål.

Robert Nilsson tvingades avstå Edmonton Oilers match mot St. Louis Blues i natt. Anledningen var att han brakade in i sargen fredagens förlustmatch mot San José Sharks och ådrog sig en icke specificerad skada.

I hans ställe kallades den 24-årige forwarden Ryan Potulny upp från farmarlaget Springfield Falcons i AHL. Han passade fram till bägge målen när Oilers vann med 2-1.

Berglund på botbänken

I St. Louis lyckades inte Patrik Berglund återupprepa fredagens succé mot Vancouver Canucks (ett mål och en assist). I stället tillbringade han fyra minuter på botbänken efter två skilda förseelser i den andra perioden.