Engelsk press lider med Terry

En kraschad buss och en dröm som blev knockad.

Men de engelska tidningarna fokuserar främst på John Terrys tårar efter Chelseas uttåg ur Champions League.

– John Teary, skriver The Sun.

Med 0-0 i bagaget åkte Chelsea hem till London och inväntade Atletico Madrids besök. Nittio minuter senare hade spanjorerna vunnit med 1-3 efter mål av Adrian Lopez, Diego Costa och Arda Turan. Att Atletico-sonen Fernando Torres gett hemmalaget ledningen spelade därmed ingen roll. Den spanska serieledaren gick vidare till final och Chelsea får lägga allt krut på de avslutande omgångarna i ligaspelet.

I går blev ju drömmen knockad - det menar The Sun som har en bild på en deppig Mourinho. Dessutom leker tidningen med ordet ”Tear” - tår - och namnet Terry: ”John Teary”. Terry är Chelseas kapten och efter matchen fångade kamerorna honom gråtande.

"En galen minut"

Dagens största fokus ligger på honom i den engelska pressen. The Telegraph har rubriken ”Terry i tårar när Europa-drömmen dog”, och Daily Mail späder på med ”Terry i tårar”. Den senare tidningen menar också att ”Chelseas buss kraschade”, alltså att försvarsmuren föll när det gällde som mest.

Daily Mirror låter José Mourinho komma till tals. Hemmalagets tränare talade om en galen minut som avgjorde matchen. Han syftade på sekvensen då Thibaut Courtois stod i vägen för Terrys nick, innan Atletico vände spelet och fixade straffen som betydde 1-2.

"Chelsea fick betala"

Just sekvensens sista bit har The Times satt i centrum. ”Chelsea betalade priset för sina misstag” översätts till att Samuel Eto’o fällde Diego Costa. Samma tidning har fångat momentet på bild, där Eto’o lyfter båda händerna som för att säga att han inte rörde motståndaren, medan en liggande Costa precis blivit fälld.

Chelsea får nu försöka resa sig i Premier League, där man fortfarande har chansen att snuva Liverpool eller Manchester City på guldet.