Fiasko för Barcelona – överkört av Osasuna

Uppdaterad 00.27 | Publicerad 2024-09-28 22.56

Efter sju raka ligavinster passade Barcelona på att vila sina stjärnor mot Osasuna.

Något man verkligen kom att ångra.

Barça åkte på sitt första poängtapp för säsongen när laget besegrades av Osasuna med 2–4.

Ingen Lamine Yamal eller Raphinha från start för serieledarna.

Det skulle märkas av när Osasuna ställde Barcelona helt i första halvlek.

Efter 28 minuter hade hemmalaget en tvåmålsledning efter mål av bland annat Ante Budimir, 33.

Dundertabbe

Osasunamålvakten Sergio Herrera, 31, verkade däremot vilja bjuda in den katalanska klubben i matchen igen.

31-åringen rullade ut bollen rakt till Barcelonas Pau Victor och halkade sedan när han skulle tillbaka in i målet.

Bollen rullade retligt in mellan Herreras stolpar, men det skulle inte spela någon större roll.

Budimir tvåmålsskytt

I den 72:a minuten gjorde Ante Budimir sitt andra för kvällen när han var stensäker från straffpunkten.

Abel Bretones utökade sen till 4–1 med ett väldigt fint långskott innan inbytte Lamine Yamal gjorde ett tröstmål i den 89:e minuten.

2–4-förlusten bröt Barcelonas vinstrad på sju raka i inledningen av La Liga-säsongen.

Vinsten gör att Osasuna kliver upp på en sjätteplats i tabellen.