Dagens namn: Ingrid, Inger

Ny seger för Real

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-18

Hakar på Barcelona i toppen

Juande Ramos har fått en kanonstart som ny tränare för Real Madrid. Visserligen blev det förlust i premiärmatchen mot suveräna Barcelona (0–2) men på söndagen tog laget fjärde raka segern i La Liga efter 3–1 hemma mot Osasuna. Real är nu uppe på tredjeplats, men hela tolv poäng efter ledande Barca.

Ett fullsatt Bernabeu-stadion i Madrid fick se iranske landslagsstjärnan Javad Nekounam ge bortalaget Osasuna ledningen efter 20 minuter sedan han vunnit en nickduell mot Fabio Cannavaro. Men i den andra halvleken lossnade det för Real som fördelade målskyttet jämnt mellan Sergio Ramos, Gonzalo Higuain och Arjen Robben. Robben har varit lysande de senaste matcherna ute på högerkanten. Higuain är också en viktig pusselbit i Reals anfallsspel och argentinaren ligger nu trea i skytteligan på tolv fullträffar.

Valencia blev utan poäng borta mot Athletic Bilbao – trots att man haft ledningen med både 1–0 och 2–1. Hemmalaget kvitterade två gånger och på tilläggstid fick man en straff sedan Fernanadez dragit Javier Martínez i armen precis när han skulle skjuta i fritt läge. Fernando Llorente gjorde inget misstag från elva meter och satte bollen säkert bakom Valencias reservmålvakt Vicente Guaita Panadero. Pandero hoppade in i målet i stället för skadade Renan efter 41 minuter.

Valencia (34 poäng) och lokalkonkurrenten Villarreal (33 poäng) jagar en plats i Champions league kommande säsong. 2–0 hemma mot Mallorca, efter mål av Joan Capdevila and Giuseppe Rossi, innebär en femteplats i ligan.