Dagens namn: Nils

Här får ”Chippen” göra debut

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-09

Hoppade in i Deportivo La Coruna efter 71 minuters spel

Efter 71 minuter fick nummer 14 Christian ”Chippen” Wilhelmsson göra sitt första inhopp in i sin nya klubb Deportivo La Coruna i spanska La Liga. Men efter bara några minuter på Riazor-stadion fick svensken se Getafes Uche Ikechukwu kvittera Deportivos ledning till 1–1 genom ett kanonskott från 25 meter.

En viktig poäng för Deportivo som ligger ovanför nedflyttningsstrecket.

Wilhelmsson tackade nej till landslaget och matchen mot Turkiet i onsdags på grund av sjukdom. Nu har ”Chippen” fått ytterligare några dagars träning och han fick en ganska fri roll på mitten under sina 20 minuter. Han gjorde några bra löpningar och var godkänd. Getafe var dock det bättre laget i den andra halvleken och Deportivo får vara nöjt med 1–1.

Henok Goitom och hans Murcia är i samma utsatta läge i tabellen och 0–1 hemma mot Villareal svider. Särskilt som Guillermo Franco gjorde segermålet för bortalaget i den 93:e minuten. Goitom hade ett par lägen men Villareals duktige målvakt Diego Lopez räddade.

Hammarbys Sebastian Eguren spelade första matchen från start i Villareal och blev bland annat varnad i början av den andra halvleken.

Sevilla och Barcelona delade åter på poängen i lördagens toppmatch som slutade 1–1. Det är tredje raka oavgjorda lagen emellan.

Vänsteranfallaren Diego Capel gav Sevilla ledningen i första halvlek som dominerades av hemmalaget.

Barcelona saknade några spelare och hade svårt att få igång sitt snabba passningsspel. Tränaren Frank Rijkaard bytte bland annat in Ronaldinho i halvlek men brassen kunde inte förändra matchbilden särskilt mycket. Det var i stället ett lyckat samarbete mellan Hernanadez Xavi och Leo Messi som gav kvitteringen till 1–1 med Xavi åter som målskytt och poängräddare.