Dagens namn: Ursula, Yrsa

Matchfakta 1/10

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-01

Falkenberg behövde bara bråkdelen av första halvlek på sig att fixa en ny livsviktig vinst i bottenmötet mot Jönköping Södra.

– Ja, vi startade grymt med två mål på bara sju minuter, säger mittfältaren Peter Vougt till Fotbollsverige.se.

När knivseggen vilar hotfullt nära klubbens Superettan-strupe spelar hallänningarna som bäst. De två senaste omgångarna har Falkenberg pendlat upp och ner över nedflyttningsstrecket, beroende på hur mycket tabellen haltat. Men så fort laget själv haft chansen att plocka poäng har den tagits, övertygande och utan omsvep. Borta mot Jönköping kom kvällens 3-1-seger som den andra i följd, nu när säsongen går in i sitt mest spännande skede.

– Men det gäller att fortsätta kämpa, säger Peter Vougt. I nästa match möter vi ju Degerfors och den matchen lär bli minst lika hård som mot Jönköping.

Enda riktiga dippen under hösten kom i omgång 23 och 0-4-förlusten mot Sirius. Och ikväll var något sådant nederlag aldrig nära, trots att Jönköping Södra fick till en rätt billig reducering i mitten av den första halvleken.

– Jag tycker att vi kontrollerade matchen bra, egentligen hade de bara en bra chans efter sitt mål, säger Peter Vougt.

Jönköpings Södra IF – Falkenbergs FF 1-3 (1-2)

Matchen:

Mål: 0-1 (4) Joel Johansson (David Svensson), 0-2 (7) Ricardo Penella, 1-2 (18) Patrik Elmander, 1-3 (93) Emir Kujovic (Joel Johansson).

Varningar, Jönköpings Södra: Erik Backlund, Fredrik Fendrich, Daniel Karlsson.

Domare: Johnny Lundbäck.

Publik: 1 880 (på Stadsparksvallen).