Först cupförlust – nu kan de tappa greppet om ligan också

Två sena mål i helgen.

Plötsligt är kampen om ligan en jätterysare.

– Vi får inte hänga med huvudet, säger Barcelonas manager Frank Rijkaard.

Betis kvitterade i 89:e. Här begrundar Samuel Eto'o sitt och Barcelonas öde.

Barcelona såg ut att vara på väg mot tre säkra poäng hemma mot Real Betis. Visserligen stod det bara 1–0, Ronaldinho nätade på straff, men de regerande mästarna var det bättre laget och hade skapat mängder med chanser. Bland annat bjöd Samuel Eto’o på en bicycleta som hade konkurrerat med Leo Messis dribbelnummer som årets mål om bollen hade gått in. Då kom misstaget som kostade Barcelona två poäng och serieledningen.

Jagade segermål

Efter en snabb frispark sköt Rafael Sobis ur dålig vinkel. Victor Valdés släppte in bollen vid närmaste stolpen, det var i den 89:e minuten.

Barcelona satte full fart i jakten på ett segermål och Andres Iniesta fick chansen, men tog i alltför mycket och hans skott gick över ribban.

– Jag är stolt över mina spelare, de jobbade hårt, säger managern Frank Rijkaard.

På grund av poängförlusten tappade Barcelona serieledningen till Real Madrid som ju vände ett 1–3-underläge till seger med 4–3 i lördags mot Espanyol då Gonzalo Higuaín avgjorde. Också han i minut 89.

– Den här segern ger oss möjlighet att drömma om att vinna titeln och vi är i position att göra det, sa lagkaptenen Raul efter matchen.

”Påverkade”

Han visste inte hur rätt han skulle få. Nu är det alltså fördel Real Madrid i jakten på ligasegern. Kampen blir dock hård. Los Merengues leder tack vare bättre målskillnad.

– Vi är låga, vi är alla påverkade, men vi har fortfarande chansen att vinna ligan. Vi kan inte tillåta oss att hänga med huvudet, säger Frank Rijkaard.

Hans Barca har upplevt några jobbiga matcher. Förlusten i cupen mot Getafe med 4–0 var tung att bära. Nu lär holländaren bli ifrågasatt då han bytte ut såväl Ronaldinho som Messi i går.

– Vi ska inte blicka bakåt, utan framåt, säger Rijkaard.