Sju storstjärnor bänkades.

Då bjöd Argentina på ett sömnpiller till match mot Grekland - men vann ändå.

Nu väntar Mexiko i åttondelsfinalen för Maradonas gäng.

– De ställer upp med ett b-lag men spelar så här ändå, säger Erik Hamrén.

0-0 mellan Grekland och Argentina en bra bit i andra halvlek. Det ger inte annat än betyget: ett sömnpiller.

Första halvlek var fullkomligt tempofattigt. Det enda som riktigt utmärkte sig på planen var Greklands aggressiva markering av Lionel Messi.

Och visst lyckades grekerna med sitt uppdrag. Det blev särskilt tydligt när Messi både blev nerdragen och bommade ett drömläge efter att Maxi Rodriguez serverat ett klockrent inlägg som Barcelonastjärnan sköt tätt över ribban. Utöver det noterades inte Messi för några stordåd i offensiven i inledningen av matchen.

Under de första 45 minuterna lyckades dock både Juan Sebastian Veron och Kün Augero dundra iväg ett par målchanser.

Hamrén inte impad

Erik Hamrén befann sig i TV4:s studio. Och förbundskaptenen var inte imponerad över Argentinas spel i första halvlek.

– Grekland är ett lag som försvarar sig och då är det svårt för Argentina att skapa öppna ytor och få till en målchans, säger förbundskaptenen till kanalen efter första halvlek.

När andra halvlek drog igång levererade Greklands Samaras, enda anfallaren på topp, ett megakyligt avslut. I 47:e minuten lunkade han fram, var avvaktande med bollen och sköt sedan iväg ett hårt skott som gick strax utanför stolproten.

En grym målchans som var matchen dittills hetaste läge.

Messi träffade ribban

Anmärkningsvärt att Greklands förbundskapten Otto Rehagel tvingades till tre byten nästan omgående i andra halvlek när Kostas Katsoranis, Giorgos Karagounis och Vasilis Torosidis byttes ut.

20 minuter in i andra var Argentinas tryck högt i kring Greklands straffområde. Men den b-betonade startelvan, som saknade sju storstjärnor, stred förgäves och trots ett par farliga projektiler ville bollen inte in.

68:e minuten avlossade Messi en frispark som gick precis över ribban - en sekvens där målvakten Alexandros Tzorvas avvärjde skottet kyligt.

Men sedan kom utdelningen. Martin Demichelis sköt bollen på en medspelare, tog emot returen och smackade in 1-0 rätt i nättaket.

En Argentinaledning som var rättvis.

Messi bakom 2-0

I 85:e minuten Messi dribblade tre spelare och fick på ett pangskott som – ännu en gång – placerades i virket.

Men det skulle komma mer.

Inbytta Palermo utökade siffrorna till 2-0 i 89:e när han pangade in en retur från Messi. Ett resultat som stod sig matchen ut - trots att tränaren Maradona valt att ställa upp med ett b-betonat gäng när gruppspelet skulle avgöras.