Dagens namn: Helge

Högmos tunga svit fortsätter

Publicerad 2014-09-09

Norge fick en tung start på EM-kvalet.

Italien vann komfortabelt med 2-0 och Per-Mathias Högmo bygger på en dyster svit med blott en seger på tolv matcher som förbundskapten.

– Vi förlorade mot ett bättre lag, säger forwarden Joshua King till norsk TV.

Per-Mathias Högmo.

De italienska journalisterna var mycket förvånade på presskonferensen inför matchen mot Norge. De kunde inte förstå att ex-Djurgårdstränaren Per-Mathias Högmo inte fick mer kritik efter sin svaga start där laget bara inkasserat en seger på elva försök inför dagens kvalmatch.

– En seger på elva matcher. I Italien hade du blivit dödad, sa en italiensk journalist på presskonferensen.

Kroatien övertygar inte

Högmo gav visserligen svar på tal på presskonferensen men ute på planen var det Italien som styrde och ställde. Simone Zaza satte 1-0 efter dryga kvarten och Norge skapade inte särskilt mycket i jakt på kvittering och efter att Leonardo Bonucci utökat ledningen efter 62 minuter så var matchen i princip avgjord. Därmed står Per-Mathias Högmo kvar med sju förluster, fyra kryss och en seger på tolv matcher.

– Jag trodde Italien skulle vara bättre, men jag trodde nog Italien skulle stå upp lite mer. Det ser nästan löjligt enkelt ut hur lätt man kan försvara sig mot Norge, säger Hasse Backe i Kanal 9.

För Italien fick matchen en oroväckande avslutning när Dortmund-anfallaren Ciro Immobile bars av på bår.

Cypern skrällde

I samma grupp besegrade Bulgarien Azerbajdzjan borta med 2-1 och Kroatien tog en blygsam 2-0-seger mot Malta (som spelade timmen med en man mindre).

Kvällens stora skräll i kvalspelet stod Cypern för när man bortabesegrade VM-laget Bosnien borta. Stor matchhjälte blev Dimitris Christofi som först kvitterade till 1-1 precis före paus och sedan avgjorde matchen med sitt andra mål i 73:e minuten.

– Det kommer ropas mycket på förbundskaptenens avgång, säger Simon Bank i kanal 9.