Kort efter att Real Madrid tagit ledningen med 1–0 avbröts Madridderbyt.

Atlético-fansen hade kastat in föremål mot Thibaut Courtois.

– Det hjälper inte att provocera, säger tränaren Diego Simeone till DAZN.

Matchen slutade 1–1 efter kvittering i 95:e minuten.

Madridderbyt var länge händelsefattigt. Den skadade storstjärnan Kylian Mbappé stoppades från att befinna sig på Wanda Metropolitano på grund av säkerhetsskäl.

När Real Madrids försvarare Eder Militao gjorde 1–0 i 64:e minuten med en drömträff – uppstod stort missnöje bland Atlético-fansen.

Tändare och andra föremål kastades in på planen, bland annat en stor vit påse med något innehåll. Domaren Mateo Busquets valde att plocka av samtliga spelare från planen. Samtidigt var tränaren Diego Simeone och flera Atlético-spelare framme vid ena kortsidan och försökte lugna sina fans.

– Vi måste försöka identifiera dem (supportrarna) så att de aldrig kommer tillbaka, för vi behöver dem inte, säger Simeone till DAZN enligt Marca.

”Första gången jag varit med om det här”

Att spelarna plockas av planen tillhör inte vanligheterna i Spanien.

– Det är första gången jag varit med om det här. Då har vi ändå sett att det kastats in grishuvuden på planen bland annat, säger experten Marcelo Fernandez i TV4Play.

”Matchen avbryts i tio minuter på grund av att flera föremål kastats. Om det inte upphör, kommer avbrottet att bli permanent”, hördes i högtalarna på arenan, enligt Marca.

”Spelarna måste vara smartare”

Efter omkring 20 minuters uppehåll återupptogs matchen.

– Det var ett väldigt spänt läge. Det får inte hända på en fotbollsplan. Vi är proffs och måste vara intelligenta, men vi kan inte ta ansvar för alla. Spelarna måste också vara smartare, säger Koke.

I 95:e minuten rann inhopparen Angel Correa igenom och gjorde 1–1 bakom Courtois – efter att målet först dömts bort för offside. Efteråt konstaterade Carlo Ancelotti att Courtois drabbats av en muskelskada.

Matchen slutade oavgjort. Barcelona behåller ledningen i La Liga, tre poäng före Real Madrid och ytterligare två före Atlético.

I matchens sista minut visades hemmalagets Marcos Llorente ut direkt efter en ful stämpling på en Real-spelare.