Dagens namn: Birgitta, Britta

Räddade poäng – inför ”Gazza”

Publicerad 2013-04-07

Ikonen tillbaka efter tunga alkoholmissbruket: ”Helt ny människa”

Tottenham var minuter från en tung förlust i kampen om Champions League-platserna.

Då klev Gylfi Sigurdsson, 23, fram och räddade en poäng med sitt sena 2–2-mål.

På läktaren satt den förre publikfavoriten Paul Gascoigne, 45, som hyllades med en stående ovation.

"Gazza" fick se Tottenham rivstarta hemma på White Hart Lane. Redan efter 33 sekunder satte en framstörtande Emmanuel Adebayor 1–0 på ett fint inlägg av formstarke försvararen Jan Vertonghen.

Men Everton vände matchen med två mål. Först nickade backklippan Phil Jagielka in 1–1 på en hörna i den 15:e minuten. I början av andra halvlek slalomåkte mittfältaren Kevin Mirallas mellan Tottenhamförsvararna och prickade läckert in 2–1.

Belgaren såg ut att bli matchhjälte för andra matchen i rad. Men i den 86:e minuten kvitterade Spurs när en stolpretur från Adebayor letade sig fram till isländske Sigurdsson.

”Har slutat dricka för gott”

Målet innebär att Tottenham ligger två poäng före Arsenal på femte plats, dock med en match mer spelad. Ligasexan Everton ligger fyra poäng bakom "Gunners".

Gascoigne, som spelade i Tottenham mellan 1988 och 1992, kämpar med sitt sprit- och drogmissbruk och kom nyligen ut från ett behandlingshem i USA.

– Han är som en ny människa. Han har slutat dricka för gott, sa hans 26-åriga dotter Bianca till Daily Mirror i fredags.