Gröna lasern fällde Lazio

Publicerad 2011-03-13

Lazios president rasande

Gröna laserattacker har blivit synonymt med världsfotbollen.

I söndagens Romderby spelade laserpekaren en huvudroll när Laziomålvakten fick en stor grön prick i ansiktet just innan han tappade in Tottis frispark bakom sig.

–  Det är osportsligt beteende. Muslera sa åt domaren flera gånger men han gjorde inget, säger Lazio-presidenten efter förlusten.

Vad har Lazios uruguyanske målvakt Fernando Muslera gemensamt med stora fotbollsaktörer som Zlatan, Ronaldo, Messi och Mourinho? Jo: alla har de blivit utsatta för en grön laserattack.

Det var i den 70:e minuten när Roma fick ett fint frisparksläge som Tottis frispark smet in alldeles för enkelt bakom Lazios målvakt i det blöta gräset.

Förklaringen till jättetavlan

En grov målvaktsmiss av Lazio-målvakten var första intrycket. Men på reprisen syntes ett stort grönt ljusfält i Musleras ansikte. Och uruguyanen blev tillräckligt störd av lasern då han släppte in Tottis frispark som han egentligen borde ha tagit.

Efter matchen var Lazios president Claudio Lotito rasande och beskyllde lasern för förlusten.

– Enligt mig så vann inte det bästa laget. Att vinna med en frispark och straff betyder inte att du varit bäst. Laserpekare stör spelares koncentration och kan dessutom skada ögonen, det ska inte få hända, säger Lotito enligt Football Italia.

Laserattack x2

När Totti smällde in 2–0 med en klassisk Totti-straff i den 93:e minuten var den gröna lasern där igen på Muslera. Romas seger var deras femte raka i ett Romderby.

– Det är osportsligt beteende och domaren gjorde ingenting för att hindra att det skulle hända igen. Muslera sa åt honom flera gånger men han gjorde inget. Det är inte direkt så att han kan lämna målet i protest, säger Lotito.