Oroande bilder på Anders Christiansen – MFF vidare

Publicerad 2024-07-30 22.39

Plötsligt blev Anders Christiansen sittandes och oroande bilder utspelade sig i 2–3-förlusten mot Klaksvik.

För efter att MFF hamnat underläge hjälpte han till att snygga till siffrorna när de tog sig vidare i Champions League-kvalet.

Sebastian Nanasi saknades till följd av sjukdom, trots en del flyttrykten. Hann slapp således på se Malmö FF:s mardrömsstart från första parkett.

För efter endast 1.20 hittade den svenske mittbacken i hemmalaget, Alexander Berntsson, först på en frispark och stötte bollen i nät efter att ha tappats bort.

Men MFF kom tillbaka utan större problem.

Mer exakt var det Hugo Bolin som efter 13 minuter tog laget in i matchen efter att ha serverats en perfekt djupledsboll innan han satte kvitteringen till 1–1.

Resultatet i fråga hade lagen sedan med sig in i paus (trots att MFF nekades en straff efter Var-granskning), men det var nog dock med viss oro för de allsvenska representanterna.

Oroande bilderna på ”AC”

Detta då lagkaptenen Anders Christiansen med bara några minuter kvar till halvtid plötsligt satte sig ned.

Den danske mittfältaren var till synes ensam på mittplanen när han såg ut att få problem med andningen och fick hjälp av lagets medicinska team.

– Aj, aj. Han ser ut att få massage i alla fall, slog Daniel Kristiansson fast i Sportbladets sändning.

Frågan var då om ”AC”, som ju har en pacemaker inopererad till följd av tidigare hjärtproblem, skulle finnas med på planen i andra halvlek.

Det gjorde han och supportrarna kunde andas ut.

Dubbla målvaktstavlor

Det fick han dem även att göra med knappa timmen spelad när Sören Rieks revs ned i straffområdet och Christiansen förvaltade straffen till 2–1.

Men hemmalaget ville göra match av det hela och fick till en 2–2-kvittering sex minuter senare.

Målskytt? Arni Fredriksberg som slog till med en hörna som hittade hela vägen in i mål bakom Friedrich.

Därefter var det dags för Christiansen att tacka för sig med dryga kvarten kvar när han och Hugo Bolin ersattes av duon Jörgensen/Berg. Därefter säkrade Klaksvik en seger genom Fredriksbergs andra mål i matchen på en frispark som hittade i nät från långsidan, men det gjorde ingen större skillnad.

För MFF lyckades hålla undantotalt och ta sig vidare med ett 6–4-resultat över två matcher efter 4–1 i första matchen och 2–3 i returen.

I nästa runda grekiska PAOK eller Borac Banja Luka från Bosnien och MFF har säkrat 37 miljoner kronor då de till att börjat med säkrat Conference League-spel.