Dagens namn: Tore, Tor

Tabbarna krossar Elfsborgs drömmar om Europaplats

Uppdaterad 17.57 | Publicerad 16.59

BORÅS. I Europa League skrällde Elfsborg mot Roma.

I allsvenskan rök med stor sannolikhet Europachansen efter 1–3 hemma mot Häcken efter självmål och dundertabbe av Terry Yegbe.

– Jag mår så dåligt, säger mittbacken.

IF Elfsborg

De fyra senaste mötena mellan Elfsborg och Häcken har bjudit på 22 mål, alltså över fem mål i snitt per match.

Det var upplagt för ny målfest.

Då bjöd Elfsborgs Terry Yegbe tidigt (5) på ett av säsongens märkligare självmål. Mittbacken stötte oattackerad in 1–0 för Häcken i egen kasse när han skulle styra undan till hörna.

Elfsborg hade ett par, tre bra kvitteringslägen utan att få till det före paus. En av målsumparna, Arber Zeneli.

– Det är jättedåligt av mig. Jag måste göra det bättre i avslutsfasen, säger han till Max.

Olden Larsen med mål igen

En delikat passning av Mikkel Rygaard frispelade Lars Olden Larsen, på lån från holländska NEC, och norrmannen placerade in 2–0 (59) för gästerna.

Hoppet tändes för hemmalaget efter att de båda inhopparna Per Frick och Besfort Zeneli samarbetat. Frick stötte in 1–2 (77) på passning från Zeneli.

Men tre minuter senare slarvade Yegbe igen, tappade bollen till Häckens Jeremy Agbonifo som tryckte in 3–1 för gästerna.

Efter 1–0-skrällen mot Roma i Europa League har Elfsborg förlorat de två senaste allsvenska matcherna, 1–4 mot Sirius och och nu 1–3 mot Häcken.

Det innebär att Boråslaget, som tidigare gått så starkt, just nu är sex poäng från en kvalplats till Europa och med en match mer spelad.

– Vi ger bort två mål. Det är för dåligt, säger Niklas Hult till Max.

Deppig Yegbe

Syndbacken Terry Yegbe var sänkt efteråt:

– Jag mår så dåligt. Det var en dålig match från mig. Jag vet inte vad jag ska säga.

Vad har du sagt till dina lagkamrater?

– Inte än. Jag får ta det på nästa träning. Alla är så deppiga nu, säger Yegbe, som kommenterade sitt självmål:

– Isak (Pettersson, målvakten) sa att jag hade en spelare bakom mig. Jag försökte slå bollen till hörna. Jag är ansvarig för två av våra mål, säger Yegbe.

Till stöd mot bröstcancer

Häcken tog tredje raka allsvenska segern, klättrar förbi Elfsborg och är just nu sexa i tabellen.

Häcken genomförde hela matchen i speciella matchtröjor till stöd för Bröstcancerförbundet och för klubbens fysioterapeut Mikaela Johansson som diagnostiserats med bröstcancer.