Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-12

Goitom chanslös – men
stod för en bra halvlek

Arjen Robben.

Real Madrid fortsätter jakten på Barcelona i den spanska ligan. En 2–0-seger hemma mot Valladolid innebär att det fortfarande skiljer sex poäng mellan de två topplagen.

Svenske Henok Goitom blev mållös men gjorde en bra första halvlek liksom hela Valladolid. Men i den andra halvleken tog Real över spelet alltmer och radade upp chanser. Det dröjde dock till den 82:a minuten innan Arjen Robben gav de 70 000 åskådarna på Santiago Bernabéu-stadion lugn och ro när han gjorde 2–0. Hemmalagets första mål satte Raul i slutet av de första halvleken.

El Classico tredje maj

Den tredje maj har Real Madrid en god möjlighet att knappa in på försprånget då man möter Barcelona hemma i El classico.

Valencia har vaknat till igen efter en djup vinterdvala. På söndagen kom tredje raka segern efter 3–2 borta mot nykomlingen Sporting Gijon. Juan Manuel Mata gjorde segermålet med sin vänsterfot i den 88:e minuten. David Villa gjorde ett mål på sina före detta klubbkamrater i Sporting där han spelade 2000-2003.

Valencia kan påverkar toppen

Valencia har avancerat till fjärdeplats och en plats i Champions league kommande säsong. "Los Ché" kommer också att kunna påverka toppstriden eftersom man har både Real Madrid och Barcelona hemma på Mestalla-stadion.