Dagens namn: Birgitta, Britta

Chelsea klättrar efter vändningen

Uppdaterad 2013-04-08 | Publicerad 2013-04-07

Tog sig förbi både Tottenham och Arsenal i tabellen

Chelsea var illa ute mot Sunderland efter ett självmål i slutet av den första halvleken.

Men Londonklubben vände och vann med 2–1 efter två snabba mål.

Därmed klättrade man upp på tredje plats i tabellen.

Gästande Sunderland tog ledningen på en hörna i slutet av första halvlek. Irländaren John O'Sheas nick träffade Chelseaförsvararen César Azpilicuetas fot och gick in i eget mål.

Och efter paus dröjde det bara två minuter innan publiken fick se ett nytt dråpligt självmål.

1–1 i självmål

Utrusande målvakten Simon Mignolet stötte bollen på mittbacken Matthew Kilgallon och fick se den rulla retsamt in i mål.

Åtta minuter senare gjorde Chelsea 2–1 genom Branislav Ivanovic. Backkollegan David Luiz dundrade på med ett volleyskott utanför straffområdet som styrdes via den ovetande serben.

I och med segern gick Chelsea upp på tredje plats i tabellen med 58 poäng. Lika många som fyran Tottenham, som dock har spelat en match mer.