Vita Hästen fortsätter att vinna på hemmaplan

Vita Hästen fortsätter vinna hemma.

I sexpoängsmötet med Leksand avgjorde man matchen med en lysande andra period.

– Vår bästa period någonsin, säger Axel Brage i C More efter 3-1-segern.

Den 29:e november åkte serieledarna Tingsryd ifrån Himmelstalundshallen med en seger i bagaget. Sedan dess har sex lag lämnat Norrköping som förlorare.

Sist ut att få känna på hemmastarka Vita Hästen var Leksand. Redan i första perioden öppnade Erik Olsson målskyttet med 1-0 ur snäv vinkel. Sen avgjorde hemmalaget matchen i den andra akten när samme Olsson styrde in 2-0 innan skyttekungen Marcus Eriksson gjorde 3-0.

– En av våra bättre perioder i år, vi kunde gjort något mer mål till och med, konstaterade tränaren Mikael Johansson i C More och fick medhåll av sin målvakt Axel Brage:

– Andra perioden är vår bästa någonsin, vi ser ut som ett helt annat lag.

”Tappar koncepten helt”

Brage såg ut att få hålla nollan, men med bara 52 sekunder kvar kunde Brock Montpetit tröstmåla.

– Alltid skönt med en vinst, att hålla nollan är bara en bonus.

Leksands tränare Per-Erik Johnson försökte inte snacka bort förlusen som innebär att avståndet mellan laget växte från tre till sex poäng.

– Vi är inte värda att vinna den här matchen. I andra perioden tappar vi koncepten helt och även om vi har lite tryck på slutet så är det inte så att vi skakar om dem ordentligt, säger han i C More.