Uppdaterad 2012-01-13 | Publicerad 2012-01-12

”Avvaktar ytterligare undersökningar”

David Villa går i gips och Ibrahim Afellay är precis på väg att kämpa sig tillbaka från sin knäskada.

Nu kommer nästa smäll för Barcelona.

Supertalangen Andreu Fontàs tvingades linka av med ett skadat korsband när Barça avancerade i cupen efter totalt 6-1 mot Osasuna.

Barcelona är klart för kvartsfinal mot Real Madrid i den spanska cupen. Storlaget hade inga problem att försvara sin 4-0-ledning från det första mötet med Osasuna och vann till sist med 2-1 (och totalt 6-1).

Skadat främre korsbandet

Men det var inte bara glädje i Barça-lägret efter matchen. Supertalangen Andreu Fontàs, som fått allt mer förtroende efter Eric Abidals sjukdom och Gerard Pique samt Carles Puyols skadeproblem, tvingades bryta matchen tidigt i den första halvleken och fördes till sjukhus.

Av TV-bilderna att döma vred 22-åringen till knäet i gräset och de första rapporterna talar om en allvarlig skada. Barcelona skriver i ett uttalande att mittbacken skadat främre korsbandet i knäet.

– Vi avvaktar ytterligare undersökningar, skriver klubben.

Även Pedro skadad

En tung smäll bara månaden efter att David Villa brutit benet och dagar sedan positiva rapporter kommit kring Ibrahim Afellay. Holländaren skadade sitt knä i september men är nu på väg tillbaka in i träning igen. Nu får Barcelonas läkarteam en ny svår skada att hantera.

– Vi är i kvartsfinal i cupen, men ledsna för Andreu Fontás skull, skriver Carles Puyol på Twitter.

Även Pedro gick av skadad men där såg det ”bara” ut att handla om en muskelskada på baksidan av låret.

– Det ser inte bra ut med Fontás men vi inväntar undersökningarna. Pedro byttes ut som en försiktighetsåtgärd. Vi får se vad läkarna säger i morgon, säger managern Pep Guardiola.

Målskyttar i matchen blev Dejan Lekic som gav Osasuna ledningen i den första halvleken. Tidigt i den andra kvitterade Alexis Sanchez och Sergio Roberto satte sedan slutresultatet 2-1.