Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-11-03

GRUPP A

Club Brügge 3 (2)

Rapid Wien 2 (1)

0–1 Marek Kincl (1), 1–1 Javier Portillo (9), 2–1 Bosko Balaban (25), 3–1 Gert Verheyen (63), 3–2 Steffen Hofmann (81).

Varningar, Club Brügge: Vermant, Blondel, Simoes. Rapid Wien: Dollinger, Dober, Kincl.

Publik: 25 000 (på Jan Breydel).

Domare: Yefet, Israel.

Matchen

Rapid Wien har gjort sitt i årets Champions League, medan Club Brügge ännu har en liten chans att hota ”Juve” och Bayern. Österrikarna får skylla sig själva. Man missade alldeles för många chanser i första halvek – trots Kincls 0–1 i första minuten – och försvarsspelet var för dåligt. Portillos 1–1-kvittering var en skänk från reservmålvakten Hedl och 2–1 en frispark som gick rakt igenom Rapid-muren. Efter paus tog hemmalaget över och sett till hela matchen var segern okej.

Club Brügge

Butina – Vanaudenaerde, Maertens, Spilar, Blondel – Vermant, Clement, Leko (86) – Verheyen, Balaban (83) – Portillo (90).

Avbytare: Englebert (83), Roelandts (86), Simoes (90).

Rapid Wien

Hedl – Dober (83), Hiden, Bejbl, Adamski – Hofmann, Korsos, Hlinka, Dollinger (70) – Kincl, Lawaree (71).

Avbytare: Martinez (70), Akagündüz (71), Garics (83).

Juventus 2 (0)

Bayern München 1 (0)

1–0 David Trezeguet (62), 1–1 Sebastian Deisler (66), 2–1 Trezeguet (85).

Varningar, Juventus: Kovac, Camoranesi, Vieira. Bayern München: Schweinsteiger, Ze Roberto.

Utv, Juventus: Zlatan Ibrahimovic (90).

Publik: 20 000 (på Delle Alpi).

Domare: Michel, Slovakien.

Matchen

Fabio Capello överraskade med en ny Juventus-formation, med trebackslinje och Zambrotta och Chiellini som yttre mittfältare och Del Piero i en släpande anfallsroll. Försöket slog inte väl ut och Bayern hade ett visst grepp om händelserna före paus. När petade Nedved kom in tog hemmalaget över och tjecken var inblandad i Trezeguets 1–0. Abbiati missbedömde sedan en frispark från Deisler, men Trezeguet avgjorde fem minuter från slutet.

Juventus

Abbiati – Thuram, Kovac (58), Cannavaro, Chiellini – Emerson, Vieira, Zambrotta – Del Piero (46) – Trezeguet, Ibrahimovic.

Avbytare: Nedved (46), Camoranesi (in 58, ut 76), Mutu (76).

Bayern München

Kahn – Sagnol, Lucio, Ismael, Schweinsteiger – Deisler, Demichelis, Ballack, Ze Roberto – Pizarro, Makaay (88).

Avbytare: Guerrero (88).

GRUPP B

Arsenal 3 (1)

Sparta Prag 0 (0)

1–0 Thierry Henry (23), 2–0 Robin van Persie (81), 3–0 van Persie (86).

Varning, Sparta Prag: Petras.

Publik: 35 155 (på Highbury).

Domare: Sars, Frankrike.

Matchen

Fjärde raka segern och Arsenal är klart för åttondelsfinal. Sparta Prag hade inte mycket att hämta på Highbury och det var mest en fråga om hur stor hemmasegern skulle bli. Thierry Henry öppnade målgörandet på sitt patenterade vis; smög in från vänsterkanten och skruvade en exakt boll i långa hörnet. Han har gjort det så många gånger nu, men utför det med sådan ackuratess att målvakterna är ställda. Efter en dryg timme sparades Henry och van Persie kom in och gjorde två mål till.

Arsenal

Almunia – Lauren, Touré, Campbell, Clichy – Pires (73), Gilberto, Flamini, Reyes (83) – Bergkamp, Henry (66).

Avbytare: van Persie (66), Fabregas (73), Eboué (83).

Sparta Prag

Blazek – Pergl, Lukas, Petrous (80), Kadlec – Petras, Hasek – Pospech, Zelenka, Polacek (59) – Matusovic.

Avbytare: Slepicka (59), Jeslinek (80).

Thun 2 (0)

Ajax 4 (1)

0–1 Wesley Sneijder (27), 1–1 Mauro Lustrinelli (56), 1–2 Ioannis Anastasiou (62), 2–2 Adriano (74), 2–3 Nigel De Jong (90), 2–4 Nourdin Boukhari (90).

Varningar, Thun: Goncalves, Milicevic, Ferreira. Ajax: Anastasiou, Galasek.

Publik: 30 190 (på Stade de Suisse, Bern).

Domare: Hrinak, Slovakien.

Matchen

Ajax kopplade ett stadigt grepp om andraplatsen i grupp B genom två stopptidsmål av De Jong och Boukhari. Ett grymt öde för Thun, som kom tillbaka från underläge två gånger och spelade på toppen av sin förmåga. Ajax har dock snäppet större kvaliteter än MFF:s övermän och segern var ingalunda orättvis. Det tekniska kunnandet syntes som allra mest vid 2–4-målet då Pienaar elegant klackade fram Boukhari i friläge. Matchens pärla, utan tvekan.

Thun

Jakupovic – Goncalves, Milicevic (42), Deumi, Orman (67) – Hodzic – Leandro (81), Bernardini, Aegerter, Ferreira – Lustrinelli.

Avbytare: Adriano (42), Gerber (67), Sen (81).

Ajax

Stekelenburg – Heitinga, Grygera, Maduro, Emanuelson – Sneijder (89), Galasek, De Jong – Pienaar, Babel – Anastasiou.

Avbytare: Boukhari (89).

GRUPP C

Werder Bremen 4 (2)

Udinese 3 (0)

1–0 Miroslav Klose (15), 2–0 Frank Baumann (24), 3–0 Johan Micoud (51), 3–1 Antonio Di Natale (54), 3–2 Di Natale (57), 3–3 självmål (60), 4–3 Micoud (67).

Varningar, Bremen: Frings, Hunt. Udinese: Zenoni, Motta.

Utv, Udinese: Gianpiero Pinzi (71).

Publik: 38 000 (på Weserstadion).

Domare: Baskakov, Ryssland.

Matchen

Stor dramatik före matchen. Bremens anfallare Klasnic fick föras till sjukhus med en inflammerad blindtarm och i sista stund fick Nelson Valdez kastas in. Paraguayanen gjorde inte tränare Schaaf besviken utan assisterade till Bremens samtliga fyra mål. Hemmalaget såg ut att ha avgjort via en strålande första halvlek när Micoud gjorde 3–0 strax efter paus. På sex minuter kvitterade Udinese sedan Reinke fumlat in en boll och Schulz gjort självmål. Micoud avgjorde dock rättvist.

Werder Bremen

Reinke – Owomoyela (68), Andreasen, Naldo, Schulz – Borowski, Baumann (86), Micoud, Frings – Valdez (80), Klose.

Avbytare: Fahrenhorst (68), Hunt (80), Vranjes (86).

Udinese

De Sanctis – Bertotto, Sensini, Felipe – Zenoni (50), Pinzi, Obodo, Muntari (30), Candela – Iaquinta, Di Michele (73).

Avbytare: Di Natale (30), Mauri (50), Motta (73).

Barcelona 5 (4)

Panathinaikos 0 (0)

1–0 Mark van Bommel (1), 2–0 Samuel Eto'o (14), 3–0 Lionel Messi (34), 4–0 Eto'o (40), 5–0 Eto'o (65).

Varning, Panathinaikos: Morris.

Publik: 75 000 (på Camp Nou).

Domare: Temmink, Holland.

Matchen

I helgen visade Ronaldinho storform, nu fick han sina lagkamrater med sig. Barcelona krossade Panathinaikos på ett sätt som är sällsynt på den här nivån. van Bommel gjorde 1–0 i första minuten och innan Eto'o satte 2–0 efter en kvart hade ”Barça” haft bud på ytterligare tre mål. Matchen kunde lätt slutat 10–0 och stackars Galinovic i Panathinaikos mål var utan tvekan sitt lags bäste. Trots utspelningen är grekerna inte borta från avancemang i gruppen.

Barcelona

Valdes – Oleguer, Puyol, Edmilson, van Bronckhorst – van Bommel (61), Xavi (71), Iniesta (51) – Messi, Eto'o, Ronaldinho.

Avbytare: Motta (51), Gabri (61), Ezquerro (71).

Panathinaikos

Galinovic – Vintra, Biscan (46), Morris, Darlas (61) – Nilsson, Conceicao, Leontiou, Seric (79) – Gonzalez – Papadopoulos.

Avbytare: Kotsios (46), Tziolis (61), Wooter (79).

GRUPP D

Benfica 0 (0)

Villarreal 1 (0)

0–1 Marcos Senna (82).

Varningar, Benfica: Nuno Gomes. Villarreal: Javi Venta, Gonzalo, Sorin.

Publik: 30 000 (på Da Luz).

Domare: De Bleeckere, Belgien.

Matchen

Villarreal gick upp i topp i stenhårda grupp D efter sin första seger i gruppspelet. Det var ingen stor match utan lagen tog ut varandra och målchanserna var få. Simao Sabrosa i Benfica trodde han gjort 1–0 mitt i andra halvlek, men bedömdes ha varit hårfint offside. Defensive mittfältaren Senna blev matchvinnare för Villarreal. Brassen fick på en riktigt ”häxpipa” som lurade Benficas tredjemålvakt. Segern kan visa sig dyrköpt för spanjorerna: både Forlan och Senna skadades.

Benfica

Rui Nereu – Nelson, Luisao, Anderson (84), Leo –Manuel Fernandes, Petit – Geovanni (70), Karagounis (70), Simao – Nuno Gomes.

Avbytare: Pereira (70), Mantorras (70), Nuno Assis (84).

Villarreal

Barbosa – Javi Venta, Gonzalo, Quique Alvarez, Arruabarrena – Josico, Senna (90), Sorin – Riquelme – Jose Mari (71), Forlan (52).

Avbytare: Figueroa (52), Guayre (71), Pena (90).

Lille 1 (1)

Manchester U 0 (0)

1–0 Milenko Acimovic (38).

Varningar, Lille: Makoun, Tavlaridis, Tafforeau. Manchester U: Silvestre, Rooney.

Publik: 65 000 (på Stade de France, Paris).

Domare: Merk, Tyskland.

Matchen

United är nu riktigt illa ute, restprogrammet med täta Villarreal hemma och Benfica borta ser så där lagom kul ut. Sir Alex mannar gjorde en betydligt bättre match än mot Middlesbrough i helgen, men faktum är att Lille vann välförtjänt. Förutom Acimovics fina mål (var höll Wes Brown hus?) var både Tafforeau och Mossilou nära att öka på. United, utan Keane, Heinze, Neville och avstängde Scholes, skapade egentligen bara en riktigt vass chans men Ronaldo fick se nicken ta i ribban.