Dagens namn: Ursula, Yrsa

Giffarna vann streckmatch

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-06-24

– upp på allsvensk plats

Gif Sundsvall tog ett ordentligt kliv uppåt i superettan genom en sen vändning och seger borta mot Örgryte. Giffarna vann streckmatchen med 2–1 och ligger på den tredje allsvenska platsen, med en match mindre spelad än tvåan Sirius, 20 poäng.

Anfallaren Kalle Ljungberg, som kom in i paus för Tarmo Neemelo, nickade in segermålet stolpe in med fem minuter kvar av ordinarie speltid. Det var slutklämmen på en blixtvändning – bara två minuter tidigare prickade Johan Patriksson in kvitteringen efter fint tillbakaspel av Joel Cedergren.

Örgryte hade greppet genom 1–0-målet strax efter paus av nye anfallsstjärnan Ken Fagerberg. Direkt på utspark från målvakten Dick Last höll han undan Giffarnas vänsterback Christian Söderberg och rullade in bollen. Därefter backade laget hem och Sundsvall tog över spelet och till slut samtliga tre poäng.