Dagens namn: Ursula, Yrsa

Matchfakta 30/9

Sirius – GIF Sundsvall 3-1 (1-1)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-30

Matchen: Ett GIF Sundsvall i bra form kom till Studenternas i eftermiddag för att ta en ny seger mot Sirius. Giffarna började bäst och etablerade ett spel på offensiv planhalva. Bara nio minuter in i match kom också 1-0 till gästerna genom Tobias Eriksson framspelad av Arash Bayat. Hemmalaget Sirius kom efter det igång bättre och kvitterade genom en annan Erisksson, nämligen Andreas Eriksson. 1-1 stod sig halvleken ut. I den andra halvleken slog Andreas till igen. I de 55 minuten gav han hemmalaget ledning med 2-1. Sundsvall kämpade på bra och skapade en del chanser. Avsluten på mål kom dock oftast från utanför straffområdet. I den 92 minuten byttes Marcus Palmqvist in istället för Fredrik Olsson. Palmqvist gjorde ett riktigt succé inhopp de få minuterna han spelade och gjorde matchens sista mål på sin första och enda chans. Sundsvall åkte i och med förlusten ner en placering, men befinner sig på den tredje och sista uppflyttningsplatsen, sex poäng före Häcken.

Målen: 0-1 (9) Tobias Eriksson, 1-1 (21) Andreas Eriksson, 2-1 (55) Andreas Eriksson, 3-1 (93) Marcus Palmqvist

Varningar: Sirius: Pierre Gallo GIF Sundsvall: Joel Cedergren

Domare: Patrik Berglund

Publik: 2 693 (på Studenternas IP).

Sirius: Jon Rytterbro - Jonas Lundmark, Hjalmar Bertwig, Gustaf Segerström, Tighe Dombrowski - Mattias Johansson (30), Andreas Eriksson, Pierre Gallo, Fredrik Olsson (92) – Daniel Hoch (75), Mani Tourang

Avbytare: Kim Skoglund (30), Daouda Sall (75), Marcus Palmqvist (92)

GIF Sundsvall: Fredrik Sundfors – Mikael Lustig, Stefan Ålander, Patrik Eriksson Ohlsson, Christian Söderberg (84) – Kali Ongala (69), Joel Cedergren, Tobias Eriksson, Arash Bayat – Johan Patriksson, Tarmo Neemelo (59)

Avbytare: Benny Mattsson (59), Erkan Saglik (69), Andreas Ingel (84)

Ljungskile SK – BK Häcken 1-0 (1-0)

I eftermiddagens match på HA Bygg Arena ställdes formstarka serietrean Ljungskile mot fyran Häcken. Hemmalaget drog det längsta strået och i och med segern tog de ett stort kliv mot ett allsvenskt avancemang. Viktorian tog upp hemmalaget på en andraplats då Sundsvall fick stryk borta mot Sirius. Lika glädjande segern var för Ljungskile så var förlusten blytung för gästande Häcken. Häcken som nu ligger sju poäng efter i tabellen med fyra omgångar kvar att spela.

Ljungskiles hjälte blev skyttekungen Andreas Kristoffersson som satte matchens enda mål i den 35:e matchminuten, framspelad av Mathias Gravem. David Wilsons mannar har nu ett jätteläge att ta sig till Allsvenskan.

Målen: 1-0 (35) Andreas Kristoffersson (Mathias Gravem).

Varningar: Ljungskile: Aleksandar Kitic, Nicklas Svensson. Häcken: Jonas Henriksson.

Domare: Håkan Jonasson.

Publik: 2650 på HA Bygg Arena.

Ljungskile: Nicklas Svensson – Cedomir Zarkovic, David Leinar, Darko Matijevic, Richard Jansson – Martin Smedberg, Alexandar Kitic, Anders Augustsson, Mathias Gravem (73) – Jörgen Wålemark, Andreas Kristoffersson.

Avbytare: Edwin Phiri (38), Owen Price (73).

BK Häcken: Christoffer Källqvist – Johan Lind, Mats Hedén (19), Daniel Forsell (79), Marcus Jarlegren – Teddy Lucic, Jesper Ljung, Robert Mambo-Mumba, Jonas Henriksson, Daniel Larsson (34) – José de Oliveira.

Avbytare: Peter Olofsson (19), Tom Söderberg (34), Alexander Hysén (79).

Mjällby AIF–Enköpings SK 5-1(2-0)

Matchen:

Promenadseger valde Mjällbytränaren Thomas Andersson-Borstam att kalla dagens match. Mjällby lät bara klockan ticka i en kvart innan Erton Fejzullahu hade inlett ”promenadsegern” och målskyttet.

– Vi tar tag i matchen direkt och får ett bra spel, och efter en kvart får vi ett mål genom Erton Fejzullah, säger Mjällbytränaren Thomas Andersson-Borstam till Fotbollsverige.se.

Innan halvleken var färdig skulle också Simon Sjöfors presentera sig. I den 39:e matchminuten startade Sjöfors-show. En show en halvtimme senare avslutades med 4-0 och ett hattrick.

– Vi kontrollerar matchen från början till slut. Det kanske är vad man kallar promenadseger, det är i alla fall en femetta, säger Thomas Andersson-Borstam.

Matchen slutade tillslut 5-1 efter att Enköping, genom Mario Dodic, lyckades reducera på övertid. Mjällby och Enköping låg innan avspark på tionde respektive nionde plats i Superettan och bytte efter Mjällbys seger plats med varandra i tabellen.

– Ambitionen är nu att försöka avsluta säsongen snyggt. Jag tycker nämligen att vi spelat bättre denna säsongen än vad vår poängskörd varit, avslutar Mjällbytränaren Thomas Andersson-Borstam.

Mål: 1-0 (15) Erton Fejzullahu (Daniel Nilsson), 2-0 (39) Simon Sjöfors (Daniel Nilsson), 3-0 (63) Simon sjöfors (Marcus Ekenberg), 4-0 (69) Simon Sjöfors, 5-0 (84) Adam Berner (Philip Jonasson), 5-1 (90)Mario Dodic.

Varningar, Mjällby: Johan Persson, Robin Cederberg, daniel Ivanovski, Patrick Osiako. Enköping: Erik Zettergren, Daniel Olsson, Vitalij Gussev, Magnus Reuterwall.

Domare: Zarko Kovacevic.

Publik: 936 på Strandvallen.