Chans på dubbeln

Publicerad 2012-03-18

Downing tog Liverpool till semifinal

Liverpool kan ta en dubbel.

Efter titeln i Ligacupen är klubben klart för semifinal i FA-cupen efter 2-1 mot Stoke.

Stor hjälte: kritiserade Stewart Downing.

Fernando Torres hade bara timmar tidigare brutit sin 150 dagar långa måltorka och skjutit Chelsea vidare i FA-cupen. Då ansåg även Stewart Downing att det var dags att öka på målskörden.

27-åringen, som kom till Liverpool från Aston Villa inför säsongen, har fått kritik för att han inte producerat poäng på Anfield. Bara ett mål hade det blivit innan söndagens match, i 5-1-segern mot Oldham i FA-cupen den 6 januari.

Suarez målskytt

Därför var Downings segermål mot Stoke välkommet. 27-åringen bröt in i straffområdet och dunkade in segermålet till 2-1. Luis Suarez hade dessförinnan gett Liverpool ledningen innan Peter Crouch kvitterade för gästerna.

Downings mål efter 57 minuter blev matchens sista och Liverpool är därmed klart för semifinal. Det ger klubben chansen på en dubbel efter att tidigare ha slagit Cardiff i Ligacupfinalen efter straffar.

Strax efter matchen lottades semifinalerna och det blir Everton eller Sunderland som står mellan Liverpool och en finalplats.

I en eventuell final väntar sedan segraren mellan Chelsea och Tottenham/Bolton. Deras möte bröts på lördagen i den 41:a minuten, vid ställningen 1-1, efter Fabrice Muambas tragiska kollaps.