Här skriver Scholes ett helt nytt kapitel

Publicerad 2012-01-14

Hjälte direkt – i PL-comebacken

Ett kort inhopp borta mot Manchester City i FA-cupen – sedan chansen direkt från start mot Bolton.

Paul Scholes tackade för förtroende med en drömcomeback och mål direkt på Old Trafford när United vann med 3-0.

– Han är en av våra största spelare någonsin. När du ser han prestation i dag ser du att han inte förlorat det, säger managern Sir Alex Ferguson till BBC.

Paul Scholes pensionerade sig från fotbollen i somras men bestämde sig för att ställa upp när Manchester United fått skadeproblem på mittfältet. 37-åringen gjorde ett kort inhopp när United slog City i FA-cupen men den riktiga comebacken kom på lördagen.

Rooney missade straff

Legendaren fick förtroendet från start i hemmacomebacken på Old Trafford i ligamatchen mot Bolton. Det blev en sagolik återkomst.

United pressade Bolton under den första halvleken men fick inte hål på gästerna. Wayne Rooneys straff räddades fenomenalt av Adam Bogdan som hann hela vägen ner till sin högra stolpe. Då klev Scholes in i handlingen.

På övertid i den första halveken slog Wayne Rooney in bollen i straffområdet. Där dök Scholes upp och satte ledningsmålet till stort jubel från hemmafansen. Målet är 37-åringens 103:e för United i Premier League och gör honom dessutom till den äldste engelsmannen att göra mål i ligan för United (Bryan Robson hade tidigare rekordet med 36 år och 216 dagar).

– Det var ingen överraskning att han stod vid bortre stolpen. Med hans ålder och faktumet att han precis kommit tillbaka ville vi att han skulle kontrollera det centrala mittfältet, vilket han gjorde. Han har sin instinkt. Den har han alltid haft, säger managern Sir Alex Ferguson till BBC.

Welbeck målskytt och skadad

En matchotränad Scholes byttes sedan ut mot gamle radarpartnern Ryan Giggs efter 69 minuter. Då kunde också United definitivt stänga matchen.

Danny Welbeck lyckades med konststycket att både göra mål och skada sig när han styrde in 2-0 efter 74 minuter. Talangen fick ersättas av Chicharito som blev åskådare när Michael Carrick placerade in slutresultatet 3-0 från distans.

Segern innebär att United är i kapp City i väntan på ärkerivalen hängmatch mot Wigan på söndag. Laget rycker också ifrån Tottenham till två poängs försprång då ”Spurs” bara fick 1-1 hemma mot Wolves.