Dagens namn: Nils

UT! UT! UT! UT!

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-10

Madrid-derbyt spårade ur – tio gula kort och fyra utvisningar

FÖRST UT Domaren Carlos Gomez ger Atletico Madrids Kun Aguero hans andra gula kort. Före matchen tog Aguero emot ett pris som den bäste under-21 spelaren.

En 1–0-match kan bestå av ett turmål och 90 minuters försvar. Den kan också bestå av Atletico Madrid, Getafe, tre chanser räddade på mållinjen, en back som tvingades ta på målvaktshandskarna, tio gula kort.

Och fyra utvisningar.

Gårdagens derby var säsongens mest dramatiska i La Liga. Atletico Madrids Diego Forlan bredsidade in ett inlägg i tjugonde minuten, men anade knappast vilket kaos som väntade.

Före halvtidsvilan sparkade Maniche Cata Duaz över knäna, Getafebacken hämnades genom att slita ner Aguero.

Trots att båda varningarna var självklara, blev de startskottet på en kollektiv brottningsmatch.

Identiska tacklingar

– Det var händelserikt på grund av all galenskap. Alla diskussioner, skrik och bråk fick oss att glömma det viktigast: hur man spelar. Det steg oss över huvudet, säger Atletico Madrids tränare Javier Aguirre till Marca.

Om första halvlek kokade var den andra ett vulkanutbrott.

Kun Aguero filmade sig till en varning, tog sedan direkt med hands och visades ut. Getafes Maxi tog lärdom, gjorde två identiskt lika fula tacklingar och jämnade ut till tio man var.

Argast av alla var Getafemålvakten Abbondanzieri som plockade en boll utanför straffområdet, visades ut och svor högt åt den vilda hemmapubliken.

Efter allt stök la domaren Carlos Gomez till sju minuter, ändå lyckades inte Getafe utjämna.

”Viktigare visa kraft”

1–0 stod, Atletico knappade in på toppen och direkt glömde Javier Aguirre bort alla felpass och misslyckade brytningar.

– Ibland kan man inte spela vackert och vinna med

4–0. Ibland är det viktigare att visa kraft och attityd, säger tränaren till Marca.

Det var inte bara på Vicente Calderón-stadion det tacklades för hårt. Mallorcas anfallare Webo såg rött efter 22 minuter och totalt visades åtta La Liga-spelare ut i går.