Redan efter 20 minuter låg de under med 0–2.

Det innebär att Åtvidaberg i halvtid hade kvalplatsen i sin ägo.

Gefle och Åtvidaberg hade inför den sista omgången lika många poäng, men Gefle hade bättre målskillnad och låg därmed på kvalplatsen.

Gefle får hoppas på ÅFF

Men det tog inte lång tid innan de ramlade ner från tabellens 14:e plats. Redan efter 13 minuter gjorde Tobias Hysén 1–0 åt hemmalaget IFK Göteborg. Blott sju minuter senare gjorde Tobias Sana, vilket gör att Gefle nu ser ut att få hoppas att AIK gör sitt jobb och besegrar Åtvidaberg.

– Det är klart att det inte är bra att ligga under med 2–0, men vi skapar ändå chanser framåt. Det är bara att jobba på, säger Gefles Markus Hansson, som är den som haft Gefles bästa chanser.

– Jag borde ha gjort ett, men får ta och göra det i andra i stället, säger han till Canal Plus.

Mållöst i Åtvidaberg

I den första halvleken såg det väldigt tveksamt ut om det skulle bli så. Den slutade 0–0 efter en jämn halvlek, som AIK dock tog över efter ett tag.

Men i den andra halvleken tog det bar en dryg minut innan AIK tog ledningen, efter ett kyligt avslut av Goran Ljubicevic.

Därmed var Gefle tillbaka på kvalplatsen.