Arsenal chockat – på 44 sekunder

Publicerad 2012-01-15

”Vi tog dem på sängen”

Arsenals Theo Walcott hämtade ut bollen ur nät och sprang mot mittcirkeln efter att ha gjort 2-2 mot Swansea.

44 sekunder senare stod Swanseas Danny Graham och dansade vid sidlinjen efter att ha avgjort matchen.

– Vi tog dem på sängen, säger Graham.

Sekunddramat avgjorde Swanseas hemmamatch mot Arsenal. Robin van Persie hade gjort 1-0 efter fem minuter men sedan var Swansea effektiva. Scott Sinclair kvitterade på straff i första halvlek och när Nathan Dyer även gjorde 2-1 efter 58 minuter började hemmafansen att hoppas.

”Slog undan benen”

–Jag hade en dålig touch, tog tillbaka den och blev sparkad på foten. Det slog undan benen på mig så det var en klar straff, säger Nathan Dyer som också ordnade straffsparken.

Men Theo Walcott tog Arsenal tillbaka in i matchen med sitt 2-2 och eldade på sitt Arsenal. Engelsmannen fångade direkt upp bollen och gästerna skyndade tillbaka till mittcirkeln för att ha så mycket tid som möjligt på sig i jakten på segermålet. Det blev deras eget fall.

Kan tappa i kamp om CL-plats

Exakt 44 sekunder efter Walcotts kvittering låg bollen återigen i nätet – Arsenals nät. Danny Graham frispelades på djupet och visade kyla när han placerade in segermålet för hemmalaget från dålig vinkel bakom Wojciech Szczęsny.

– Vi tog dem på sängen genom att göra mål så snabbt. Det var enormt viktigt. Men vi står här med tre poäng som vi förtjänar, säger Graham.

Graham hade sedan ingen brådska att få igång spelet igen utan firade målet med en dans vid sidlinjen. Fira var också vad hemmafansen gjorde efter slutsignalen.

Swansea skrällde och slog Arsenal som nu riskerar att tappa mark mot Chelsea på den sista Champions League-platsen. Thierry Henry fick hoppa in i matchen