Real-stjärnan nätade två gånger från straffpunkten

Ronaldo.

Leo Messi gjorde ett hattrick och övertog skytteligaledningen.

Då kontrade Ronaldo med två mål och tog tillbaka den.

Leo Messi satte press på Ronaldo när han öste in mål i Barças 4–1-seger mot Malaga (läs mer här). Så lita på att det var en målsugen Ronaldo som klev in på Bernabeu i kväll.

Men Ronaldo och Real Madrid fick en kalldusch. I 13:e minuten nådde Javier Martinez inlägg fram till nickspecialisten Fernando Llorente, som volleysköt in 1–0 med vänstern. Men Real replikerade tämligen omgående då Marcelo placerade in kvitteringen efter väggspel med Karim Benzema.

Två straffmål

Sedan var det Ronaldos tur att kliva in i handlingarna direkt efter paus. Efter att Kaka rivits ner av Ander Itturaspe klippte Ronaldo in straffen i vänstra krysset.

I 67:e minuten fälldes Mesut Özil och på nytt var Ronaldo säkerheten själv vid straffpunkten. Han placerade in 3–1 lågt och återtog skytteligaledningen med 23 mål i La Liga den här säsongen.

Oscar De Marcos visades ut i samma sekvens och med en man mer kunde Callejon sätta 4–1.