Ronaldo passerade i skytteligatoppen – men tog tillbaka ledningen

Messi.

Leo Messi satte press på Cristiano Ronaldo i skyttetoppen.

Barça-stjärnan svarade för ett hattrick när Malaga krossades med 4-1.

Barça var annars illa ute i början av matchen på La Rosaleda. Isco hade två kalaslägen efter en kvart, men målvakten Victor Valdes svarade för två fantomräddningar.

Efter 33 minuter visade Leo Messi hur man gör mål. Adrianos inlägg nådde perfekt till Messi som placerade in 1–0 med huvudet, otagbart för målvakten Willy Caballero.

Kunde ha gjort fler mål

Efter paus dödade Barça matchen omgående. I 48:e minuten slog Alexis Sanchez in returen efter att Thiago Alcantara missat ett jätteläge och tre minuter senare rann Messi igenom på Messi-vis och placerade in 3–0 intill stolproten.

Messi var sedan centimeter från ett drömmål, men hans vackra frispark tog i underkanten av ribban.

Argentinaren skulle dock fullborda sitt hattrick. Med åtta minuter kvar vann han bollen på mittplanen, sprintade ifrån två försvarare och rullade in 4–0 – hans fjärde hattrick i La Liga den här säsongen.

”En lång väg att vandra”

Därmed tog han temporärt över skytteligaledningen med 22 mål, mot Cristiano Ronaldos 21.

Rondon reducerade på slutet. Segern innebar att Barça satter lite press på Real Madrid, som senare på kvällen tog emot Athletic Bilbao.

– Det är en lång väg att vandra, men vi ska fortsätta kämpa. Det var en viktig seger och jag lyckades göra några mål också, så jag är väldigt nöjd, säger Messi till spanska medier.

Real svarade med att besegra Bilbao med 4-1 och Ronaldo återtog skytteligaledningen med två mål (läs mer här).