Erik Hamrén höll presskonferens dagen efter EM-genrepet och gav både lugnande - och kanske lite oroande besked.

Lugnande besked angående Andreas Isaksson och Ola Toivonen.

Men förbundskapten Erik Hamrén känner fortfarande oro för Johan Elmanders medverkan.

– Det är osäkert hur det är med Johan, säger Hamrén.

I början av andra halvlek, vid ställningen 1-1, blev Ola Toivonen frispelad av Rasmus Elm.

Anfallaren blev fälld av Serbiens målvakt Branimir Aleksic och Sverige fick straff. Zlatan Ibrahimovic klev fram och sköt ”Blågult” till en 2-1-seger.

I samband med straffsituationen signalerade Mikael Lustig att Toivonen ville byta.

– Ola vrickade foten i första halvlek, men ville fortsätta. Om du känner att du blir stel så får du säga till om du vill byta, och han ville byta, säger Hamrén.

”Kände en överansträngning i låret”

Sveriges målvakt Andreas Isaksson kände av något i låret under matchen och ropade bland annat till landslagets sjukgymnast Rickard Dahan för att informera honom.

I mitten av andra halvlek valde Hamrén att plocka av Isaksson i en ren säkerhetsåtgärd och ersätta honom med Johan Wiland.

– Isak hade säkert kunnat spela hela matchen, men jag kände om det skulle bli något dumt på slutet är det bättre att byta. Han kände en överansträngning i låret, säger Hamrén.

Vilade Rosenberg på grund av Elmander

Den svenske förbundskaptenen berättade även att han fortfarande är orolig för Johan Elmanders fotskada.

Därför vilade han Markus Rosenberg mot Serbien.

– Jag kunde ha spelat Rosenberg i går om jag hade velat, men det var en försiktighetsåtgärd. Det är osäkert hur det är med Johan och jag vill inte riskera något mer på den lagdelen om ”Mackan” skulle få en smäll på knät, säger Hamrén.

– Johan tränar fotboll ensam i dag, vi får se hur långt fram han är när vi kommer till Ukraina. Om han går in och kör för fullt.

För en vecka sedan undersöktes Elmander av landslagsläkaren Leif Swärd som menade att anfallaren var redo för match.

– Han skulle kunna spela idag faktiskt. Det finns ingen risk att belasta foten. Skadan kan inte förvärras, sa läkaren då.

Men Elmander har missat både Island och Serbien.