Matchfakta 2/10

IFK Norrköping- Bunkeflo IF 1–2 (1-2)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-02

Matchen:

Norrköping förlorade sin första hemmamatch för säsongen när man inte kunde utnyttja det stora tryck som man skapade i slutet av matchen hemma mot Bunkeflo. Norrköping såg dock ut att gå mot en säker seger när man redan i den sjätte matchminuten retfullt enkelt tog ledningen genom Gardar Gunnalaugsson. Men efter två vackra genombrott och avslutningar av Imad Khalili så hade Bunkeflo vänt matchen bara en halvtimme senare.

- Spelarna gör en fantastisk insats och visar upp ett stundtals fantastiskt passningsspel och nu går vi upp som fyra och ska kämpa för den här chansen att gå upp, säger Bunkeflotränaren Andreas Grimberg till Tv4 efter matchen.

Fakta:

Norrköping:

Nuredin Bakiu (36)- Viktor Rönneklev, Thomas Magnusson, Kristoffer Arvhage, Mikael Roth (86)- Léandre Griffit, Richard Spong, Mikael Blomberg, Eirik Dybendal- Gardar Gunnlaugsson, Simon Omekanda (63).

Avbytare: Sasa Sjanic (36), Riki Cakic (63), David Nordbeck (86).

Bunkeflo:

Patrik Eklund- Richard Henriksson, Magnus Carlsson, Max Fuxberg, Andreas Stridh- Daniel Sliper, Erol Bekir, Anders Ekelund, Jens Nordström- Imad Khalili (93), Salif Jönsson (85).

Avbytare: Fredrik Jönsson (85), Ken Hansson (93).

Målen: 1–0 (6) Gardar Gunnlaugsson (Mikael Blomberg), 1–1(19) Imad Khalili (Daniel Sliper), 1-2 (36) Imad Khalili.

Varningar, Norrköping: Mikael Roth, Léandre Griffit. Bunkeflo: Imad Khalili, Patrik Eklund, Andreas Ekelund.

Domare: Antti Kanerva.

Publik: 5 884(på Norrköpings Idrottspark).

Örgryte IS–Landskrona BoIS 2-4(0-2)

Matchen:

Trots att det bara var bortalaget Landskrona som hade någonting att spela om av de båda lagen - förnyat kontrakt - var det stor Örgrytedominans i den första halvleken. Men det är var ändå BoIS som gick till halvtidsvila med 2-0. I den 37:e minuten kastade Antti Okkonen ett inkast som Pär Cederqvist skarvade vidare till en fri Christoffer Carlsson som enkelt kunde skjuta in ledningsmålet. Två minuter senare var det dags igen. Gästerna BoIS fick en frispark vilken Pär Cederqvist förvaltade med en bra träff som tog i muren och ändrade riktning till 0-2.

Halvlek nummer två fortsatte med bra spel ifrån göteborgarna Örgryte, men alltjämt svårigheter med att hitta riktigt bra chanser. Istället var det Landskrona som var närmast ännu ett mål. Pär Cederqvist sköt in en bortdömd frispark i den 65:e minuten. Två minuter senare var det istället Örgryte som skulle få jubla när dem reducerade till 1-2 genom Ken Fagerberg. Fast Göteborgsglädjen blev inte långvarig då Joakim Persson sköt in 1-3 till

Innan kvällen var slut för de båda lagen skulle slutresultatet fastsällas till 2-4 efter ett mål vardera under matchens slutskede.

Landskrona avancerade genom kvällens tre poäng en placering och har nu sex poäng ner till nedflyttningsplatserna.

Mål: 0-1 (37) Christoffer Carlsson (Pär Cederqvist), 0-2 (39) Pär Cederqvist, 1-2 (66) Ken Fagerberg (Carlos Espinosa), 1-3 (69) Joakim Persson, 1-4 (80) Alvedin Nezirovac, 2-4 (92) Simon Chekroun.

Varningar, Örgryte: Tommy Lycén, Ken Fagerbreg. Landskrona: Robin Wikman, Charles Anderson, Linus Olsson.

Domare: Martin Olsson.

Publik: 1029 på Valhalla IP.