Han var både målskytt och syndabock i EM-kvalet mot Holland i tisdags.

Nu kunde Andreas Granqvist jubla som målskytt och matchhjälte.

Groningens lagkapten gjorde matchens enda mål i hemmamötet med Heerenveen.

Andreas Granqvist är i målform.

Andra halvlek var bara 25 sekunder gammal när den svenske mittbacken skallade in matchens enda mål efter en hörna. Granqvist kämpade mest med lagkamraten Fredrik Stenman om att komma först till bollen.

Viktor Elm var med i Heerenveens startelva och sköt en fin frispark från 25 meter när Heerenveen jagade en kvittering, men Groningens målvakt Luciano svarade för en spektakulär parad.

Willem II:s Andreas Landgren gjorde mål på landslagsmålvakten Andreas Isaksson, men serieledande PSV Eindhoven vann ändå mot jumbolaget med 4–2. Ola Toivonen spelade i 78 minuter och gick mållös av planen. Marcus Berg är fortfarande avstängd i ligaspelet.

Segern gör att obesegrade PSV toppar den holländska ligan efter nio omgångar, en poäng före Ajax. Groningen är femma, tre pinnar efter PSV.

Den 20-årige svensk-kubanen Samuel Armenteros avgjorde Heracles möte med NEC Nijmegen med sitt 3–2-mål i den 89:e minuten. En annan svensk fick ikläda sig rollen som syndabock. Nijmegens Erton Fejzullahu blev inbytt efter halvtidsvilan, men blev utvisad efter mindre än 20 minuter på plan.