Bröt måltorkan efter 566 dagar

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-12

”Otroligt skönt”

Den 24 september 2008 var senast Johan Oremo noterades för ett allsvenskt mål.

566 dagar senare hittade äntligen den skadedrabbade 23-åringen nätmaskorna igen och satte 1-0 i storsegern mot Trelleborg.

– Det var otroligt skönt, säger Oremo till PPV efter 3-0-segern.

I höstderbyt den 24 september 2008 gjorde Johan Oremo 1-0 för Djurgården mot AIK. Sedan har 23-åringens fotbollsliv förstörts av skador. Men efter 566 mållösa dagar är nu förbannelsen bruten.

”Var bara att trycka dit den”

I den 37 minuten mot Trelleborg dundrade Oremo in sitt första allsvenska mål på 19 månader. Kasper Hämäläinen lättade ner bollen på bröstet till lagkamraten som drog till på halvvolley. Oremo fick en drömträff och bollen borrade sig in i bortre krysset.

– Det var otroligt skönt. Det var ju 1,5 år sedan sist. Kasper lägger ner den jättebra så det var bara att trycka dit den på en gång, säger Oremo.

Johan Oremo hyllades sedan stort när han byttes ut mot Sharbel Touma efter 78 minuter. Dessförinnan hade Prince Ikpe Ekong ökat på till 2-0, via en försvarare, efter 61 minuter och Touma gjort 3-0 när Djurgården tog sin första seger i årets allsvenska. Men det var en ganska oförtjänt sådan.

Bestulna på mål

Trelleborg var det bättre laget, brände ett friläge och hade tre ramträffar i matchen. Skåningarna blev dessutom bestulna på ett mål i den första halvleken sedan domaren felaktigt blåst för offside.

Oroande för bortalaget var också att både Joakim Nilsson och Andreas Wihlborg haltade av med skador i den första halvleken.