Zaragoza hjälper Barça mot titeln

Publicerad 2011-04-30

BARCELONA. Barcelona kan titulera sig ligamästare efter kvällens match mot Real Sociedad.

Det kan de tacka ärkerivalen Real Madrid för, som oväntat föll hemma mot Zaragoza.

Mitt i den spektakulära Clásico-våren, där ett av fyra möten mellan Real Madrid och Barcelona återstår, åkte Real Madrid på en mycket oväntad förlust på Bernabéustadion.

Tavla av Casillas

Det började med att Ángle Lafita tog vara på en tavla av Iker Casillas när landslagsmålvakten rusade ut på en boll men sparkade ett stort hål i luften och Lafita kunde lätt slå in 1–0 för gästerna.

Och det skulle strax bli ännu värre när Zaragoza fick straff som Gabi slog in till 2–0 några minuter senare.

Carvalho utvisad

Sergio Ramos reducerade för Real Madrid med Cristiano Ronaldo på läktaren, men med tretton minuter kvar att spela slog Lafita in kvällens andra mål för Zaragoza, som fått ett lyft efter jul när den förre Atlético Madrid-tränaren Javier Aguirre tog över klubben.

Real Madrid kom tillbaka via ett mål av Karim Benzema, men åkte också på en utvisning när Ricardo Carvalho fick kvällens andra gula kort och kom inte närmre än 2–3 i årets andra förlust på hemmaplan.

Kan få elva poängs försprång

Den överraskande förlusten innebär att Barcelona i praktiken är klara ligamästare om de vinner kvällens match mot Real Sociedad, då med elva poängs försprång på Real Madrid med fyra omgångar kvar att spela.