I den 76:e minuten leddes han av planen på bår, nedblodad och groggy.

En kvart senare, på stopptid, tog Julio Gomez sitt Mexiko till final i U17-VM.

Värdnationen vände och vann mot Tyskland – efter en osannolik cykelspark.

Julio Gomez

Nog för att VM-semifinaler brukar vara nervpirrande historier – men nattens drama mellan Mexiko och Tyskland i U17-VM var någonting alldeles extra.

Matchhjälten Julio Gomez presenterade sig redan i den tredje minuten när han nickade in 1–0 inför hemmapubliken på Aztekastadion.

Men kort därefter, i den nionde, kvitterade tyskarna – som tog över matchbilden och såg ut att vara det starkare laget.

Tyskland tog över

Med knappa timmen spelad kom också ledningsmålet när kaptenen Emre Can tog saken i egna händer, bröt sig igenom på mittplanen och fullbordade vändningen, 1–2.

Då kom nästa – vändning.

I den 76:e minuten skruvade Jorge Espericueta in en hörna mot Gomez, som inte hann fram och knockades blodig i kollisionen med en motståndare. I stället flög bollen vidare – och in i mål.

Knockades blodig

Gomez blev liggande och fördes av planen på bår. Strax därefter återkom han, kraftigt bandagerad och med en nedblodad tröja. Och på stopptid fick Mexiko en ny hörna.

Espericueta försökte med en favorit i repris, men den här gången skarvades bollen vidare vid den främre stolpen – och ut mot en omarkerad Gomez.

Resten går till historien.

Anfallaren drog till med en cykelspark (!) som letade sig in i nätmaskorna och förkunnade att värdnationen är klar för final, där Uruguay väntar på söndag.