Drar på sig två gula kort – i samma minut

Fernandos olycka i kvartsfinalen

Två gula kort – inom samma olycksminut.

Brassen Fernando visades ut när Porto slog Sevilla i Europa League.

– Domarinsatsen är vad den är, säger tränaren Luis Castro enligt abola.pt.

Porto hemmaslog Sevilla med 1–0 i kvartsfinalen i Europa League. Eliaquim Mangala gjorde matchens enda mål i den 31:a minuten.

Men i returmötet nästa vecka tvingas portugiserna klara sig utan två avstängda spelare. Jackson Martinez, 27, blev varnad – och lagkamraten Fernando, 26, tvingades syna det gula kortet två gånger inom loppet av en och samma minut.

Fällde Gameiro

Det var i den 86:e minuten som brassen rev ner en framstörtande Kevin Gameiro. Tyske domaren Wolfgang Stark lät spelet gå vidare med fördelsregeln, men skulle senare varna Fernando för förseelsen.

Gästerna fortsatte anfalla och strax utanför straffområdet hamnade Fernando och Gameiro i närkamp igen. Brassen fick stopp på anfallet men i samma ögonblick som Stark blåste av spelet sparkade Fernando bort bollen.

Domaren valde då att visa två gula kort till brassen och plockade sedan upp det röda.

”Håller inte med”

Portos tränare Luis Castro var inte nöjd med domaren när han kommenterade insatsen efter matchen.

– Domarinsatsen är vad den är. Jag håller inte med om det gula kortet till Jackson men vi måste acceptera domslutet, säger han enligt abola.pt.

Returen spelas om en vecka.

– Det var en jämn match. Vi var bättre i första halvlek och Sevilla kanske jämnade ut det i andra. Vi siktade på att göra mål och hålla nollan och lyckades med det, säger Castro.