Juventus anfallare lyckades inte dyrka upp Lyon.

Då klev en något ovan målskytt i form av Leonardo Bonucci fram – och fick glädjefnatt.

– Mitt firande? Det var till några av mina vänner som fanns på läktaren i kväll, säger matchhjälten.

Carlos Tevez måltorka fortsätter i Europaspelet.

Argentinaren hade några bra lägen – men har ännu inte gjort ett enda mål i Europacupspel sedan 2009, då han spelade i United-tröjan.

Inte heller anfallskollegan Pablo Osvaldo hade någon lyckad dag mot Lyon och blev utbytt till förmån för vindsnabbe Sebastian Giovinco – som satte fart på hela Juventus i andra halvlek.

Hyllade inhopparen

– Det är inte tillräckligt många som hyllar Giovinco, som i mitt tycke har en helt fantastisk kvalité, sade Juventus tränare Antionio Conte efter matchen.

Med 84 minuter spelade brände Mirko Vucinic ett jätteläge och matchen såg ut att rinna Juventus ur händerna.

Men försvararen Leonardo Bonucci ville annat.

Mittbacken dunkade upp 1-0 i nättaket efter en tilltrasslad situation i fransmännens straffområde, fem minuter från slutet.

– Lyon sprang väldigt mycket i första halvlek, men i andra lyckades vi plocka hem en väldigt viktigt seger, säger Bonucci till Mediaset.

Ett skadedrabbat Lyon, som inför matchen var pessimistiska, lyckades inte skapa någon vidare press på "Juve" i slutminuterna och det är stor fördel Turin-laget inför returen.

Basel i förarsätet

På en folktom arena i Basel visade schweizarna klass och besegrade ett blekt Valencia.

Mötet spelades inför tomma läktare sedan Basel-supportrar kastat flaskor och cigarettändare på en Salzburg-spelare förra omgången.

Men trots uteblivet publiktryck vann underdogen Basel med 3-0 och har ena foten i semifinal.

Anfallaren Matias Delgado visade vägen med två mål i första halvlek, något som fick svensken Behrang Safari att jubla på läktaren.

– Jag har ingen förklaring till hur vi kom ut och spelade. Jag skäms över vårt spel i första halvlek, säger Valencias tränare Juan Antonio Pizzi enligt goal.com.

Två gula i samma situation

Porto hemmaslog Sevilla med 1–0 efter mål av Eliaquim Mangala. Men Fernando fick rött kort och Porto har nu både Fernando och Jackson Martinez avstängda i returen.

AZ, med svenskarna Mattias Johansson och Viktor Elm, föll med 1–0 hemma mot Benfica. Eduardo Salvio skickade in matchens enda fullträff i praktiskt taget öppet mål i 48:e minuten.