Dagens namn: Bror

Målvaktens nya tavla

Publicerad 2013-11-23

Slarvade bort bollen – drömstart för Arsenal

Olivier Giroud blev tvåmålsskytt när Arsenal besegrade Southampton. Men tacka motståndarmålvakten Artur Boruc för segern – och fortsatt försprång i tabellen.

Boruc förnedrade sig själv när Arsenal vann med 2-0.

”Mörka November” har fått en ny innebörd för Southamptons målvakt Artur Boruc, för målvakten har sannerligen haft bättre dagar i sin målvaktskarriär.

Inte nog med att han släppte in ett mål redan efter tolv sekunder mot Stoke från Stokes målvakt (!) Asmir Begovic tidigare i november – i 0-2-förlusten mot Arsenal på Emirates Stadium hamnade han i en ny mardröm.

Istället för att sparka undan bollen, utmanade Boruc Olivier Giroud som enkelt kunde sno bollen och rulla in 1-0 efter 22 minuters spel.

”Herrejösses!...”

– Herrejösses! Han hamnar helt galet, det blir pannkaka av det. Vilken mardröm för polacken. Han måste hamnat mellan två tankar, säger Viasat-kommentatorn Niklas Holmgren om Artur Borucs dråpliga misstag.

Arsenal, som rivstartade med två stolpträffar i första halvlek, kontrollerade matchen men avgörandet kom först när Giroud rullade in 2-0 från straffpunkten i 86:e minuten.

Arsenals fans kunde även glädja sig åt Theo Walcotts comeback. Engelsmannen har varit borta två månader på grund av en skada men byttes in i andra halvlek.

Wengers besked

Och med Walcott tillbaka är det inte nödvändigt att förstärka anfallsuppsättningen. De signalerna gav Arsené Wenger inför Southampton, trots att enda alternativet på bänken den här lördagen var en olycklig Niklas Bendtner.

– Vi kan vinna titeln utan att köpa. Lukas Podolski är skadad men är snart tillbaka och det gör det mindre kritiskt för oss att köpa en ny anfallare, citeras Wenger i dag av flera engelska tidningar.

Fotnot: Se målvaktstabben här