Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-28

Tung seger i toppmöte – nu är Barcelona nio poäng efter

Raul, Robinho och Co i Real Madrid hade målshow.

MADRID. Real Madrids ledning i den spanska ligafotbollen blir allt större.

Segern med 3–2 i det välspelade toppmötet med trean Villarreal, samtidigt som även tvåan Barcelona tappade poäng, innebar att Real Madrid har hela nio poängs ledning.

Thierry Henry.

Villarreal bjöd på bra motstånd inför 74000 åskådare på Bernabeustadion i Madrid. Två gånger kvitterade Villarreal Real Madrids ledning. Men en tredje gång gick det inte.

Robinho var det stora spelaren i ett sevärt Real Madrid. Han gjorde både 1–0 och 2–1. Mål som utjämnades av Giuseppe Rossi och Joan Capdevila. Men strax efter 2–2-målet avgjordes matchen då holländske inhopparen Wesley Sneijder i friläge tryckte in 3–2 till Real Madrid i 77:e minuten.

Barcelona fick nöja sig med oavgjort, 1–1, borta mot Bilbao. Underbarnet Bojan Krkic gav Barcelona ledningen i första halvlek, men stjärnspelarna lyckades inte prestera fler mål och när de gick in för att stänga matchen bar det sig inte bättre än att försvararen Lilian Thuram stötte bollen i eget mål hårt med elva minuten kvar, uppvaktad av Bilbaos Fernando Llorente.

Både fyran Atletico Madrid och femman Espanyol förlorade. Venezuelanen Juan Arango gjorde matchens enda mål när Real Mallorca besegrade Atletico hemma, och Espanyol föll hemma mot Real Betis med 1–2. Det var lagets tredje raka förlust.

Ronald Koemans bekymmer fortsätter i Valencia. 0–1 hemma mot Almeria innebar nionde raka matchen utan seger.

Michael Laudrups Getafe tog sig faktiskt förbi Valencia i tabellen. Getafe tog en tung bortaseger över Huelva och tog ett kliv från streckstriden.